CDA


spreekbeurten conferenties radio/televisie Telefonisch spreekuur met Marnix van Rij

18 mei: Bijeenkomst in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Locatie en tijd: Oude Zaal, gebouw Tweede Kamer, 13:30 Thema: Multinationaal Ondernemen

Programma:
13.30 uur ontvangst in Rooksalon
14.00 uur welkom door mevr. G. Verburg (dagvoorzitter en lid van de CDA Tweede Kamerfractie)
14.15 uur aftrap Mr. J.G. de Hoop Scheffer (voorzitter CDA Tweede Kamerfractie)
14.25 uur toespraak door drs. C.H. van der Hoeven (President Koninklijke Ahold NV)
14.45 uur eerste reactie door de heer L.J. de Waal (voorzitter FNV) 14.55 uur tweede reactie door prof. dr. E.J.J.M. Kimman (hoogleraar ondernemings- en bedrijfsethiek en voorzitter Transparancy International)
15.05 uur repliek door de heer van der Hoeven
15.15 uur repliek door zowel de heer de Waal als de heer Kimman 15.25 uur pauze
15.45 uur reactie zaal
16.45 uur slotbeschouwing mevr. A.H. Arenthals-Kramer Vreher, vice-voorzitter MKB-Nederland
17.00 uur borrel

Door middel van een e-mail aan de medewerker van Gerda Verburg kunt u zich opgeven voor deze bijeenkomst. Bij hem kunt ook terecht voor meer informatie.

28 mei: werksymposium over de vlaktax

Locatie en tijd: Groen van Prinsterenzaal Tweede Kamer, 16:00

Het wetenschappelijk Instituut voor het CDA organiseert dit werksymposium rond de presentatie van Evenredig en rechtvaardig. Een voorstudie naar een vlakke belasting.

De voorstudie is een vervolg op het vorig jaar verschenen rapport van het Wetenschappelijk Instituut, Herstel van draagkracht over het nieuwe belastingplan. In dat rapport werd een verkenning naar de mogelijkheden van een ééntariefstelsel bepleit. In het verlengde daarvan en vooruitlopend op het onderzoek van het kabinet is het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA zijn onderzoek gestart. Is een vlaktax wenselijk en zo vorm te geven dat recht wordt gedaan aan draagkracht? Zo ja, welke vorm dient zij dan te krijgen?

Programma
15.30 uur Ontvangst met koffie en thee
16.00 uur Woord van welkom door dr. A. Klink, Directeur WI 16.05 uur Toelichting rapport door prof. mr. O.I.M. Ydema, voorzitter van commissie en drs. E.J. van Asselt, secretaris 16.15 uur Aanbieden rapport door de heer O.I.M. Ydema aan CDA-Tweede Kamerfractievoorzitter J.G. de Hoop Scheffer
16.20 uur Reactie van De Hoop Scheffer
16.30 uur Reactie van prof. dr. L. Stevens, hoogleraar fiscale economie, Erasmus Universiteit
16.50 uur Reactie van prof. dr. A.L. Bovenberg, hoogleraar algemene economie, Universiteit Tilburg
17.10 uur Forum onder leiding van CDA-voorzitter mr. M. van Rij met deelname van K. Caminada, L. Stevens, A.L. Bovenberg, O.I.M. Ydema en E.J. van Asselt
17.50 uur Afsluiting door de heer Van Rij
18.00 uur Borrel
18.30 uur Einde



9 juni: Debat Confrontatie met de Toekomst, "Het christen-democratisch alternatief"

Is er een alternatief voor zeven jaar neoliberaal paars beleid? En, zo ja, hoe ziet dat beleid er dan uit? Over die vraag wil de CDA-vernieuwingsgroep Confrontatie met de Toekomst nadenken en debatteren tijdens:
"Het christen-democratisch alternatief"
Zaterdag 9 juni in De Rode Hoed te Amsterdam
Van 10.30 tot ca. 16.00 uur.

Terwijl Paars zich wentelt in tevredenheid over de nieuwe begroting, is het CDA volop bezig met het schrijven van een onderscheidend en aansprekend verkiezingsprogramma. Een prima moment voor bezinning op onze uitgangspunten en de uitwerking hiervan in concrete thema's. Vandaar dit debat van 9 juni, dat wordt georganiseerd in samenwerking met het CDJA, de Dertigersgroepen en het CDAV.
Doelstelling van de dag is dat (jonge) christen-democraten nadenken over een alternatief program-ma voor het Paarse neo-liberalisme, uitgaande van de eigen kracht en uitgangspunten van de chris-ten-democratie. De uitkomst van het debat geven we mee aan het Programteam.

De dag begint met de presentatie van een christen-democratisch scenario voor de 21e eeuw, waaruit drie politieke offensieven voor de komende tijd voortvloeien: een duurzaamheids-, een gerechtig-heids- en een pedagogisch offensief.

In deelsessies staat dit scenario ter discussie aan de hand van themas zoals: een nieuwe balans tussen arbeid en zorg, economie: casino-kapitalisme of ieder het zijne?, kwaliteit in ruimtegebruik en vervoer, landbouw voor een fundamentele keuze en kind en media. Daarbij zal steeds de vraag moeten worden beantwoord: hoe herwaarderen we de publieke sector (om maatschappelijke tekorten aan te pakken) en vinden we een nieuwe balans tussen materialisme en immateriële waarden?

s Middags is er een forum, waarin gestemd wordt over prikkelende stellingen, die afkomstig zijn uit de deelsessies! Onder andere zullen CDA-leider Jaap de Hoop Scheffer, Tweede kamerlid Joop Wijn en SER-voorzitter Herman Wijffels deelnemen aan dit forum.

Nevenprogramma's zijn er voor jongeren (opgezet door het CDJA) en voor 'familie (b.v. kinderen) en vrienden'. Er is ook de mogelijkheid van kinderopvang voor de kleinsten.

Voor wie geïnteresseerd is in een echte confrontatie tussen christen-democratisch ideaalbeeld en realistisch beleid: geef je op voor dit debat via e-mail bij Marianne van de Griendt van het CDA-bureau vdgriendt@bureau.cda.nl en maak f25,= (f15,= p.p. voor de nevenprogrammas en de kinderop-vang) over op rek.nr. 137.000 Centrale Verrekenkas CDA o.v.v. Debat 9 juni.
15 juni: Bijeenkomst in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - INSCHRIJVING GESLOTEN, DEZE BIJEENKOMST IS VOL
Locatie en tijd: plenaire zaal gebouw Eerste Kamer, 13:30 Thema: Ethisch Ondernemen

Programma:
13.30 uur ontvangst salon Eerste Kamer
14.00 uur welkom door mevr. G. Verburg (dagvoorzitter en lid van de CDA Tweede Kamerfractie)
14.15 uur aftrap door dr. H.F.F. Wijffels (voorzitter Sociaal Economische Raad)
14.25 uur toespraak ir. drs. H.N.J. Smits (voorzitter hoofddirectie Rabobank Nederland)
14.45 uur eerste reactie door de heer D. Terpstra (voorzitter CNV) 14.55 uur tweede reactie door mw. drs. H.J. Bakker (secretaris Raad van Kerken)
15.05 uur repliek de heer Smits
15.15 uur repliek door zowel de heer Terpstra en mevrouw Bakker 15.25 uur pauze
15.45 uur reactie zaal
16.45 uur slotbeschouwing mr. J.H. Schraven (voorzitter VerenigingVNO-NCW)
17.00 uur borrel

Door middel van een e-mail aan de medewerker van Gerda Verburg kunt u zich opgeven voor deze bijeenkomst. Bij hem kunt ook terecht voor meer informatie.