EVD

Voorlichtingsbijeenkomst Zakendoen in Egypte

18 mei 2001

Egypte heeft een grote thuismarkt van ruim 65 miljoen inwoners en heeft een belangrijke functie als doorvoerhaven voor het Midden-Oosten en Afrika. Met de Europese Unie heeft Egypte het 'Euro-Mediterranean Association Agreement' getekend. Dat betekent dat binnen twaalf tot vijftien jaar geleidelijk de invoerrechten voor industriële producten uit Europa worden afgeschaft. Egypte kende in 1999 een economische groei van 5,0 procent, tegen nog maar 1,9 procent in 1992. Omvangrijke investeringen vinden onder andere plaats in de petrochemische sector, de transportsector (havens en luchthavens), de infrastructuur en in de toeristische industrie. De arbeid is goedkoop en dit levert mogelijkheden op voor investeringen in de assemblage-industrie. Verder schept de ligging aan het Suez-kanaal kansen voor de transit, verwerking en veredeling van goederenstromen vanuit Azië naar Europa.

Wilt u meer weten over de nieuwste ontwikkelingen in Egypte en de kansen voor uw onderneming dan bent u van harte welkom op de spreekdagen en voorlichtingsbijeenkomst. De spreekdagen vinden op diverse locaties in het land plaats van 14 tot en met 17 mei. Als u een kosteloos gesprek wilt met een handelsmedewerker van onze ambassade in Caïro, kunt u contact opnemen met Karin Schipper van de EVD (telefoon: 070 - 3797454 of e-mail: schipper@evd.nl) of een belangstellingsformulier invullen.

De voorlichtingsbijeenkomst vindt op 18 mei plaats bij het Omniversum in Den Haag. Na de bijeenkomst biedt de ambassade van Egypte een lunch aan. Aansluitend stelt het Omniversum u in de gelegenheid de filmvoorstelling 'Mysteries of Egypt' bij te wonen. Bon: expedia.msn.com