Gemeente Nieuwegein

Nieuwe brandweerauto's
Nieuwegein krijgt vier nieuwe brandweerauto's. Lopik en Houten schaffen ieder twee nieuwe aan. Op vrijdag 18 mei wordt hiervoor officieel opdracht verstrekt aan de firma Gemco uit Eindhoven. Dat gebeurt in de brandweerkazerne aan de Nevelgaarde. Met de levering van acht nieuwe brandweerautos is een totaalbedrag van ongeveer vier miljoen gulden gemoeid. De opdrachtverstrekking voor twee brandweerautos voor Lopik zal gedaan worden door burgemeester Schakel en de brandweercommandanten van Houten en Nieuwegein zullen opdracht geven voor respectievelijk twee en vier brandweerautos.

Deze gezamenlijke aanpak, gecombineerd met de Europese aanbesteding heeft als doel om meer eenheid te krijgen in het regionale wagenpark van de brandweer. Ook de onderhandelingspositie is natuurlijk sterker door gezamenlijk op te trekken en daardoor een grotere order te plaatsen. Ook andere gemeentes in de provincie Utrecht hebben inmiddels hun interesse kenbaar gemaakt in deze aanpak, zodat het totaal aantal identieke brandweerautos wellicht kan oplopen tot twintig.

De nieuwe voertuigen hebben een onderstel van Mercedes-Benz en een kunststof opbouw van de firma Plastisol uit Wanrooij. Het samenstellen, inrichten en afwerken wordt gedaan door de Gemco.

De nieuwe brandweerautos gaan voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van Arbo, veiligheid, milieu en technische uitvoering. Daarnaast zullen de wagens een ander uiterlijk krijgen dan gebruikelijk: schuine witte en blauwe oplichtende strepen zullen de autos gaan sieren, zoals dat ook op politieautos en ziekenwagens wordt toegepast.



Invoerdatum 15-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein