Krant voor mensen met idealen

Eindhoven, 18 mei - Vandaag is 'Wereldnieuws' verschenen, een eenmalige krant van en over mensen met idealen. Enkele tientallen veelal minder bekende organisaties stellen zich in 'Wereldnieuws' voor en geven de lezer onder de noemer 'Dit kunt u doen' zo'n tachtig suggesties om een grote of kleine stap te zetten in de richting van een duurzame, leefbare wereld.

'Wereldnieuws' verschijnt op initiatief van Omslag, Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Met de krant wil Omslag de aandacht vestigen op de veelheid aan initiatieven die erop gericht zijn de wereld wat mooier, leefbaarder en duurzamer te maken. Kleinschalige pioniersactiviteiten blijken na verloop van tijd van grote waarde.

De krant 'Wereldnieuws' wordt landelijk verspreid in een oplage van 40.000 exemplaren. Vanaf volgende week is 'Wereldnieuws' gratis verkrijgbaar in de grotere bibliotheken.

'Wereldnieuws' verschijnt in het kader van het project 'Idealen in uitvoering' waaraan Omslag werkt. Andere onderdelen van dit project zijn het festijn 'Utopia' (aanstaande zondag in Eindhoven), een 'EKO-tour' langs inspirerende plekken (eind juli) en een publicatie 'Anders leven', dat dit najaar verschijnt.

Noten voor de redactie


* Als u Wereldnieuws vandaag niet in de bus hebt, bel dan voor een gratis exemplaar 040-2910295.


* Nadere informatie: 040-2910295 (Peter van Overbeeke, Marta Resink, Dick Verheul, Jan Vugts)


* Meer over Omslag, Utopia en de EKO-tour en andere verrassende zaken op http://www.omslag.nl


* Zondag 20 mei Utopia. Zie http://www.omslag.nl

Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling
Postbus 81 - 5600 AB Eindhoven - Tel. 040-2910295
http://www.omslag.nl - omslag@omslag.nl