Politiebericht Groningen: Diverse 18-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dagelijkse persberichten, vrijdagmiddageditie

Vrijdag 18 mei 2001

Appingedam: man overleden; zelfdoding
In een woning aan de Scharreweersterweg in Appingedam is vrijdagmorgen het stoffelijk overschot aangetroffen van de bewoner (72). De man werd aangetroffen door een medewerkster van de thuiszorg. Onderzoek heeft uitgewezen dat het om zelfdoding gaat. De politie heeft het uitgebreid onderzoek afgesloten.

Leek: forse inbraak verhuurbedrijf
Bij een verhuurbedrijf in geluids en lichtapparatuur aan het Lorentzpark in Leek is donderdag ingebroken. Er is naar schatting voor 150.000 gulden aan apparatuur weg. De buit is meegenomen in een witte bestelbus van het merk Renault Master 3.3. en voorzien van de naam van het bedrijf Sikko Cazemier. De buit bestond onder meer uit beamers, versterkers en computers. De daders zijn binnengkomen door de toegangsdeur te forceren. Daarna is de alarmering uitgeschakeld. De politie gaat uit van een professioneel voorbereide inbraak.

Meedhuizen, hardrijder gepakt
Vrijdagmorgen heeft de politie een 21-jarige man uit Winschoten staandegehouden op de N362 voor verkeersovertredingen. De man liep in de gaten vanwege te hoge snelheid (150 km.uur) waarop de motorsurveillance van de politie de achtervolging inzette. Daarbij bleek dat de man zonder richting aan te geven inhaalde, middengeleiders negeerde en achter andere bestuurders kleefde. De politie nam zijn rijbewijs in en gaf de man voor de overtredingen bekeuringen.

Garmerwolde: bromfietscontrole/snelheidscontrole Vrijdagmorgen heeft de politie tussen 07.00 en 09.00 uur een bromfietscontrole gehouden aan de provincialeweg N360. In totaal controleerde de politie 20 bromfietsen, waarvan ongeveer 70% een of meerdere technische gebreken vertoonde. Hoofdzakelijk bleken de voertuigen harder te kunnen dan is toegestaan. De bestuurders kregen hiervoor een bekeuring. Tijdens de bromfietscontrole werd tevens een radarcontrole gehouden. Van de 2000 gecontroleerde voertuigen reden 85 bestuurders te snel op de 80 km.u. weg. Een motorrijder reed met 149 km.u. langs de radar. Hij werd daarop achterhaald en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij krijgt een procesverbaal.

Zuidwolde/Loppersum: Snelheidscontrole
Vrijdagmiddag heeft de politie op de Eemshavenweg een snelheidscontrole gehouden. Op de 100 km.u. weg reden 20 van de 280 bestuurders te snel. Hoogste snelheid was 145 km.u. Op de Wijmersweg in Loppersum reden 30 van de 130 bestuurders te snel. De hoogstgemeten snelheid op de 50 km.u. weg was 68 km.u.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, telefoonnummer 0900 8844