VU ziekenhuis

Amsterdam, 14 mei 2001

VU medisch centrum viert 35 jaar ziekenhuis en 50 jaar faculteit

Op vrijdag 18 mei verzorgen bijna 200 artiesten van de stichting Gezondheidszorg Anders Beleefd op vrijwillige basis een dag vol verrassingen voor de patiënten, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers van het VU medisch centrum. Daarnaast ontvangt de raad van bestuur van het VU medisch centrum tussen 12.30 uur en 14.30 uur een delegatie van het comité van aanbeveling van de stichting Gezondheidszorg Anders Beleefd. Na een informele lunch zal het gezelschap de optredens van de diverse zintuigartiesten bezoeken.

Het VU medisch centrum viert het 35 jarig bestaan van het VU ziekenhuis en het 50 jarig bestaan van de faculteit der Geneeskunde van de Vrije Universiteit. Beide organisaties zijn in januari van dit jaar geïntegreerd in het VU medisch centrum. Om de samenwerking te benadrukken worden voor het eerst de verjaardagen samen gevierd. Dit is ook de aanleiding om Het Beter Gezelschap uit te nodigen om iedereen op de faculteit, in het ziekenhuis en de polikliniek te verrassen.

Het Beter Gezelschap is een groep van in totaal bijna vijfhonderd artiesten. Zij wordt ingezet door de stichting Gezondheidszorg Anders Beleefd voor grote en kleine evenementen in zorginstellingen. De festiviteiten worden op maat gemaakt in nauw overleg met een projectgroep waarin alle disciplines van de instelling vertegenwoordigd zijn. Tijdens de voorbereiding wordt gezocht naar een thema dat de sfeer, de missie en de kracht van de instelling weergeeft. Eén van de uitgangspunten van de stichting is om het gezonde van de mens te benadrukken. Daarvoor worden de zintuigen horen, zien, voelen, ruiken en proeven gebruikt. Daarnaast staat direct contact van mens tot mens centraal.

Meer informatie:
U bent van harte uitgenodigd om deze feestelijke dag tussen 12.00 en 16.00 uur bij te wonen. Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met Sjon Buijs, dienst public relations en voorlichting van het VU medisch centrum, tel. (020) 444 3444, fax (020) 444 3450.

Voor meer informatie over de stichting Gezondheidszorg Anders Beleefd en Het Beter Gezelschap kunt u contact opnemen met Julia de Jong, adviseur PR & Communicatie, tel. (06) 5430 8464

© VU medisch centrum 14/05/01 dienst public relations & voorlichting prv@azvu.nl