CDA

Vrijdag 18 mei: conferentie Multinationaal Ondernemen

Op initiatief van Tweede Kamerlid Gerda Verburg worden er binnenkort twee conferenties gehouden rondom het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Doel van beide conferenties is een nadere uitwerking van het denken over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Gerda Verburg over de aanleiding voor de conferenties: "Het denken over MVO is volop aan de gang, maar de ontwikkeling in de praktijk staat nog in de kinderschoenen. En het moet uiteraard gaan over het vertalen van de mooie woorden in de praktijk. Daarom hebben we vertegenwoordigers van grote en kleine ondernemingen, vakbeweging en NGO's uitgenodigd. Ik wil vanuit het maatschappelijk veld bovendien horen wat er van de politiek wordt verwacht ten aanzien van MVO en wat de rol is die zij nog kan vervullen."

De eerste conferentie vindt plaats op vrijdag 18 mei aanstaande, van ongeveer 13.30 tot 17.00 uur in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. De middag heeft als thema 'Multinationaal ondernemen' meegekregen. CDA-fractievoorzitter Jaap de Hoop Scheffer, President-directeur van Ahold, Cees Van der Hoeven, FNV-voorzitter Lodewijk de Waal, Hoogleraar ondernemings- en bedrijfsethiek E. Kimman en vice-voorzitter van MKB Nederland mevr. A. Arenthals-Kramer Vreher zullen met elkaar en met de overige gasten in debat gaan over dit onderwerp. De uitkomsten van de conferenties zullen onder meer worden aangeboden aan de Commissie Hessels die is belast met de opstelling van het nieuwe verkiezingsprogramma.

Kijk voor het precieze programma in de agenda.