Electronic Highway Platform Nederland

Telemedicine

Onderwijs

Overheid

Dossiers

EPN Nieuws
Persberichten
Nieuwsbrief

Over EPN

Agenda

Vacatures

Links

Columns

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Rijk investeert 100 miljoen in Kenniswijk

De Kenniswijk in Eindhoven kan rekenen op een overheidsbijdrage van 100 miljoen gulden. Staatssecretaris Monique de Vries maakte dat op 17 mei bekend tijdens het seminar TV meets the Web. EPN streeft sinds haar oprichting in 1994 naar de totstandkoming van de Kenniswijk.

De investering is gebonden aan voorwaarden. Zo komt het bedrag de komende vijf jaar alleen vrij als het bedrijfsleven tenminste evenveel investeert in het grootschalige ICT-project. Er moet bovendien werkelijk sprake zijn van een project van publiek-private samenwerking. En ten slotte dient het bedrijfsplan voor Kenniswijk te voldoen aan het gevraagde hoge ambitieniveau. Dit plan verschijnt in juli.

De overheidsbijdrage wordt onder meer besteed aan de aanleg van een breedbandnetwerk, het stimuleren van innovatieve diensten en faciliteiten, opleidingen voor bewoners en een heldesk. Consumenten die een aansluiting nemen op het breedbandnetwerk komen in aanmerking voor een subsidie.

Met Kenniswijk krijgt het bedrijfsleven een elektronische proeftuin met 80.000 potentiële klanten tot zijn beschikking. Het project is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de effecten van ICT op de maatschappij, de internationale concurrentiepositie van Nederland te versterken en de dienstverlening op dit gebied te stimuleren door infrastructuur aan te bieden. Die heeft nu nog te weinig capaciteit en snelheid. Met een vaste breedbandinfrastructuur moet in de Kenniswijk straks 10 megabite per seconde aan informatie kunnen worden verzonden en ontvangen.

Bron: Bericht Ministerie Verkeer en Waterstaat

Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Toespraak staatssecretaris Monique de Vries

De Kenniswijk Eindhoven

Wilt u alle EPN-persberichten voortaan per e-mail ontvangen? Klik hier.

EPN wordt
ondersteund door:

Zoeken

_____ OK