PERSBERICHT
Datum : vrijdag 18 mei 2001
Onze referentie : U/01-77
Verzonden door : Titus van den Hurk
Telefoonnummer : (030) 232 25 17
Betreft: Persbericht resultaat selectiewedstrijd
Manufacturing Team Challenge
Vier Vakkanjers in Manufacturing Team Challenge

MultiTechnoTeam naar World Skills in Seoel
Nog eens vier Vakkanjers uit de Metaal en Elektro stappen in september op het vliegtuig naar Seoel. Zij vormen het MultiTechnoTeam dat door Nederland wordt afgevaardigd naar de Internationale Beroepenwedstrijden: de World Skills Competition in Seoel.
CAD tekenaar Francois Geuskens, CNC frezer Thomas Morssinkhof, mechatronicaspecialist Wendy van der Moolen en machinebankwerker Erik Verleg treffen er collega's uit Brazilië, Australië en gastland Zuid Korea tijdens de Manufacturing Team Challenge.

Rood tegen blauw
Het winnende viertal toonde zich afgelopen week het sterkste tijdens de selectiewedstrijd in het ROC Cuijk. Na twee dagen van voorbereiding - werken aan teambuilding en werkplannen - bonden maandag 14 mei een 'rood' en een 'blauw' team de strijd aan. De opdracht: assembleer een hevel voor een transportband en bewerk daarvoor - machinaal - een aluminium component. Maar pas dit onderdeel op tekening éérst zodanig aan dat de bewerkingskosten omlaag kunnen. Voor de assemblage stond een robot gereed, echter een aantal hulpstukken daarvoor moest ook nog ontworpen en geproduceerd worden. Bepaald geen eenvoudige opgave.

Wedstrijd van de toekomst
De selectiewedstrijd liet nog eens goed zien dat Manufacturing Team Challenge de toekomst heeft. Het simuleert de praktijk van alledag. En in die praktijk met zelfsturende teams zijn 'soft skills' als flexibiliteit, kostenbewustzijn, inventiviteit, zelfstandigheid, samenwerking maar ook een bredere inzetbaarheid van steeds groter belang. Kwaliteiten die tijdens de MTC stevig op de proef gesteld worden. Uiteraard náást ieders individuele vakbekwaamheid; de traditionele 'hard skills'.