Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 17-05-2001 Persbericht district Den Bosch

WINKELDIEFJES (s-Hertogenbosch)

In een winkel aan de Visstraat in s-Hertogenbosch zijn woensdagmiddag twee Vlijmense meisjes van 13 en 14 jaar oud betrapt bij het wegnemen van enkele truitjes. Beiden zijn overgedragen aan de politie, die het tweetal na verhoor heeft aangemeld bij het bureau HALT.

BROMFIETS GEWOND BIJ ONGEVAL (Rosmalen)

Een 39-jarige bromfietser uit Empel kwam woensdagmiddag op de Empelseweg in Rosmalen in botsing met een 66-jarige automobilist uit Hengelo. Hij raakte daarbij zodanig gewond dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De automobilist reed over genoemde weg in de richting van Empel. Toen hij bemerkte dat hij verkeerd was gereden keerde hij zijn auto en zag daarbij de bromfietser, die eveneens over genoemde weg reed over het hoofd.

LAPTOP UIT AUTO GESTOLEN (Vlijmen)

Woensdagmiddag is er ingebroken in een aan de Wolput in Vlijmen geparkeerd staande personenauto. Het rechter portierraam was vernield. Een op de passagierstoel liggende tas met daarin een laptop en een mobiele telefoon zijn uit de auto weggenomen.

MISHANDELD (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is aan de Kabouters in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 21-jarige man mishandeld door een plaatsgenoot. Hij kreeg enkele vuistslagen in het gezicht en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Het slachtoffer was fysiek nog niet in staat om aangifte te doen. De aanleiding tot de mishandeling ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

HUISVREDEBREUK (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is een 50-jarige dakloze aangehouden terzake huisvredebreuk. De man verbleef op dat moment in het opvangtehuis aan de Hinthamerstraat en wilde op het vastgestelde tijdstip niet naar bed. De man, die behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde, gedroeg zich vervelend waarop hij het pand moest verlaten. Zelfs toen de politie er aan te pas moest komen weigerde hij weg te gaan. De politie heeft hem vervolgens aangehouden en een overnachting in de politiecel aangeboden.

POGING INBRAAK IN BEDRIJF (Rosmalen)

Aan de Terpeborch in Rosmalen is woensdagavond getracht in te breken in een bedrijfspand. Het bleef bij een poging omdat twee getuigen de inbreker toeriepen op het moment dat hij op het binnenterrein van het pand aan het werk was. De inbreker is daarop weggevlucht in een grijze personenauto. Bij politieonderzoek bleek dat van de toegangsdeur tot het trappenhuis van genoemd bedrijf een plexiruit was vernield.

GESTOLEN BROMFIETS IN BRAND (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is aan het Kruiskamppad in s-Hertogenbosch een van diefstal afkomstige bromfiets in vlammen opgegaan. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De bromfiets bleek op 15 mei te zijn gestolen vanaf de Onderwijsboulevard in s-Hertogenbosch.

MISHANDELD (Rosmalen)

Een 20-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum aan de Graafsebaan in Rosmalen is afgelopen nacht mishandeld. Hij liep daarbij letsel op in het gelaat. De man wilde een ruzie sussen tussen twee andere bewoners. Een van de twee ruziënde mannen, een 33jarige bewoner, gaf het slachtoffer daarbij een flinke stomp in het gezicht. De verdachte is aangehouden .

INBRAAK IN KANTOOR (s-Hertogenbosch)

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in en kantoorpand aan de Eindhovenlaan in s-Hertogenbosch. Er is een raam geforceerd en binnen zijn diverse kasten en laden doorzocht. Het is niet bekend wat er is weggenomen.

VERDACHTE VAN AUTOINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is aan de Maijweg in s-Hertogenbosch een 27-jarige Algerijn aangehouden. Een tweede verdachte is ontkomen. Beide mannen werden aangesproken door agenten die te horen hadden gekregen dat er werd ingebroken in een daar geparkeerde personenauto. Beide mannen zetten het op een lopen. De 27-jarige man kon tijdens zijn vluchtpoging, mede door ingrijpen van een behulpzame burger, in de kraag worden gegrepen. Bij onderzoek bleek er inderdaad van een geparkeerde auto een ruit te zijn ingeslagen. De autoradio was weggenomen.

AUTODIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Guido Gezellelaanlaan in s-Hertogenbosch een lichtgroene personenauto van het merk Mercedes, type 250D, voorzien van het kenteken RZ-HD-49 gestolen.

INBRAAK IN SCHUUR (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen ontdekte de bewoner van een woning aan de Kastanjelaan in s-Hertogenbosch dat er in zijn schuur was ingebroken. De deur was open gebroken. Een zwarte bromfiets van het merk Tomos, een workmate en een gereedschapskist met inhoud zijn weggenomen.

DIEFSTAL UIT WONING (s-Hertogenbosch)

Uit een woning aan de Boschmeersingel zijn woensdagavond diverse goederen, waaronder een videocamera, een walkman en diverse videobanden alsmede een geldbedrag van bijna f.1000,00 weggenomen. De bewoner kreeg die avond bezoek van twee hem onbekende jongens. Zij kwamen naar een bromfiets kijken die de bewoner middels een advertentieblad te koop aangeboden had. Toen zij in de achtertuin stonden vroeg een de jongens of hij even naar het toilet mocht. Uiteindelijk ging de koop niet door en vertrok het tweetal in een witte bestelauto vermoedelijk van het merk Daihatsu. Toen de bewoner kort daarna naar boven ging bemerkte hij de diefstal.

WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is in een winkel aan de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch een 28-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden. Volgens een beveiligingsmedewerker trok de vrouw in de winkel een vest aan en liep daarmee naar buiten zonder te betalen. Zij is overgedragen aan de politie.

BOUWMATERIALEN GESTOLEN (Hintham)

Tussen woensdagmidaag en donderdagmorgen zijn vanaf een bouwterrein aan De Kleine Elst in Hintham diverse bouwmaterialen weggenomen. Vermist worden onder meer stalen hoeklijnen, tempex platen, aluminium profielen en isolatiematerialen.

VERDACHTE VAN WONINGINBRAAK AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is op de Hinthamerstraat in haar woonplaats s-Hertogenbosch een 39 jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van medeplichtigheid aan een inbraak op 9 mei in een woning aan de Geldersedam in s-Hertogenbosch. Bij die inbraak zijn een groot aantal goederen buit gemaakt. Een getuige kon de politie een signalement verschaffen van een vrouw die zich ten tijde van de inbraak verdacht in de omgeving ophield. Het signalement zette de politie op het spoor van de aangehouden verdachte. Vrijwel alle gestolen goederen zijn teruggevonden. De indentiteit van een tweede verdachte is bij de politie bekend.

LAPTOP UIT AUTO GESTOLEN VERDACHTEN AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch Drunen)

Vanmorgen is uit een aan de Reitscheweg in s-Hertogenbosch geparkeerd staande personenauto een laptop gestolen. De laptop was op de achterbank van de auto gelegd. De daders hebben een ruit ingeslagen. Een getuige heeft gezien dat twee jongens op een scooter zich verdacht op hadden gehouden tussen geparkeerde autos.

Later op dag kreeg de politie de melding dat twee jongens op een bromfiets zich verdacht ophielden tussen geparkeerd staande autos aan de Thomas Edisonstraat in Drunen. Onderzoek leerde dat het hier ging om twee personen die voldeden aan het signalement van de jongeren die op de Reitscheweg gesignaleerd waren. De twee jongens, beiden 15 jaar en woonachtig in s-Hertogenbosch konden na een achtervolging door de politie worden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

MISHANDELD (Drunen)

Woensdagmiddag is op de hoek van de Spoorlaan met de Kastanjelaan in haar woonplaats Drunen een 15-jarig meisje mishandeld. Zij fietste over het fietspad waar zeven meisjes van omstreeks 18 jaar haar de doorgang versperden. De Drunense riep hen toe opzij te gaan maar dat deden ze niet. Daarna stapte zij van haar fiets en duwde met haar voorwiel tegen de fiets van een van de meiden. Twee van hen begonnen haar vervolgens te slaan en aan de haren te trekken. Toen de mishandeling werd gestaakt stapte de Drunense op haar fiets en reed naar huis.