Politiebericht Brabant-Noord: Oss 17-05-2001
Persbericht district Maasland

MAN DOOR HET LINT (Oss)

De politie heeft woensdagavond met veel moeite een 33-jarige Ossenaar aan kunnen houden. De man mishandelde in zijn woning aan de Roodborststraat in Oss zijn 33-jarige vrouw, waarop zij de politie belde. De man wilde verhinderen dat de vrouw meeging naar het politiebureau. Toen zij in de politieauto ging zitten probeerde hij dat te verhinderen en wilde met de politiemensen op de vuist gaan. Tevens belette hij de politieauto weg te rijden. Omdat hij zeer agressief was, werd hij met pepperspray in het gezicht gespoten. Daarop rende de man zijn huis in en pakte zijn 5-jarig zoontje vast en riep dat de politie hem moest neerschieten. Vervolgens ontzetten de politiemensen het kind en kon de man worden overmeesterd. Hij is aangehouden en ingesloten. De vrouw is tijdelijk elders ondergebracht. De kinderen werden door familie opgevangen.

VROUW MISHANDELD (Berghem)

Woensdagavond is een 16-jarige Berghemse achter een huis aan de Laanderhof in Berghem door haar vriend ernstig mishandeld. Na een woordenwisseling in het huis, liep de vriend naar buiten en stapte in zijn auto. Het slachtoffer ging achter zijn auto staan. Hij reed vervolgens een paar maal achteruit tegen zijn vriendin aan. Het meisje stapte om het e.e.a. uit te praten in de auto, waarop zij wegreden. Kort daarop keerden ze weer terug en wilde het slachtoffer in de auto verder praten. Haar vriend was daar niet van gediend en probeerde haar de auto uit te schoppen. Toen dat niet lukte, trok hij haar aan haar haren de auto uit en reed weg. Het meisje deed daarop aangifte op het politiebureau in Oss. Zij liep hoofdpijn, een pijnlijke rug en enkele schaafwonden op De politie onderzoekt de zaak.

AUTOs GESTOLEN (Oss)

Aan de Parallelweg in Oss is woensdag een zilverkleurige Volkswagen Bora met het kenteken 63-FH-DD gestolen.

Aan de Kamperfoeliestraat in Oss is woensdag overdag een grijze Nissan King Cab terreinauto met het kenteken VL-31-LZ gestolen.