Politiebericht Brabant-Noord: Cuijk 17-05-2001 Persbericht district Land van Cuijk

MAN AANGEHOUDEN (Boxmeer)

Donderdagmorgen is in een woning aan de Boomkruiser in Boxmeer een 46-jarige man aangehouden die op 1 mei jl. niet was teruggekeerd van werkverlof in een Tbs-kliniek in Balkbrug. De man kon zonder problemen worden aangehouden in de woning van een bekende van hem. Hij zal vandaag weer worden overgebracht naar de kliniek.

BRAND GESTICHT NA INBRAAK (Grave)

Woensdagavond is na een inbraak brand gesticht in een schaftkeet van een schildersbedrijf op het parkeerterrein aan de Gasthuisstraat in Grave. De dader(s) hebben bij de inbraak een kleine hoeveelheid gereedschap ontvreemd, waarna de keet in brand is gestoken. De schaftkeet is gedeeltelijk uitgebrand.

TREKKERRIJBEWIJS NIET VOLDOENDE VOOR QUAD (Boxmeer)

Woensdagmiddag is een 18-jarige inwoner uit Westerbeek op de Stationsweg in Boxmeer betrapt op het rijden zonder rijbewijs en zonder geldig kenteken. De man verkeerde in de veronderstelling dat hij voorzien van een trekkerrijbewijs met de Quad over de openbare weg mocht rijden. Het voertuig is voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Proces-verbaal is opgemaakt.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS (Cuijk)

Woensdagavond is op de Stationsstraat in Cuijk een 28-jarige inwoner uit Katwijk (NB) betrapt op het rijden in een auto zonder rijbewijs. De surveillerende agenten wisten dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs en wilde hem laten stoppen. De verdachte probeerde eerst te ontkomen, maar kon na een korte achtervolging worden achterhaald. Proces-verbaal is opgemaakt.

VERNIELING AUTORUIT (Cuijk)

Woensdagavond is de ruit van een geparkeerde auto aan de Grotestraat in Cuijk ingegooid. De 53-jarige eigenaresse parkeerde de auto aan het einde van de middag. s-Avonds ontdekte zij dat één van de ruiten met een steen was vernield.

AUTO BEKRAST (Boxmeer)

Woensdagmiddag is op een parkeerplaats bij een volkstuinencomplex aan de Hollesteeg in Boxmeer een auto bekrast. Alhoewel de 34-jarige eigenaar zijn auto slechts een kwartiertje achterliet, trof hij daarna een tiental krassen op de lak aan.

SNELHEIDSCONTROLE (Overloon)

Donderdagmorgen zijn bij een snelheidscontrole op de Vierlingbeekseweg in Overloon zestien automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/h.

DIEFSTAL GEREEDSCHAPPEN (Groeningen)

Van woensdag op donderdag is ingebroken in een loods aan de Voortweg in Groeningen. Uit het pand zijn o.a. boormachines en een slijpmachine ontvreemd met een totale waarde van Fl. 1.400,= .