AutoRai

18-5-2001

Ruim 25.000 Zafira's in Nederland

Twee jaar na zijn introductie is de Zafira in Nederland meer dan 25.000 keer gekocht. Hiermee heeft de compacte ruimtewagen van Opel in zijn klasse inmiddels de eerste plaats bereikt in de verkoopstatistieken.

Met dit prachtige verkoopresultaat bewijst Opel ook in dit relatief nieuwe segment zeer succesvol te zijn zoals het met de Agila (sinds vorig jaar meer dan 6.000 stuks verkocht) eveneens bewijst een belangrijke speler te zijn in de klasse van de mini-MPV.

Functionaliteit, variabiliteit en een ruimtelijk effect; dit zijn de zaken waar het om draait bij een MPV. De Zafira scoort uitzonderlijk hoog op al deze onderdelen. Hij is ruim zonder reusachtig over te komen, hij biedt met zijn Flex-7-systeem plaats aan zeven personen of lading met een maximale lengte van ruim drie meter en hij beschikt over een uitgebalanceerd onderstel dat in de stad, op de snelweg en in de bergen zijn mannetje staat.

Het succes van de Zafira is echter niet alleen terug te voeren op zijn enorme veelzijdigheid. De voorwielaandrijver heeft meer argumenten in handen. Denk aan zijn hoge kwaliteitsniveau, een uitgebreide veiligheidstechniek (een enorm stabiele cabine, airbags, gordelspanners, veiligheidspedalen en ABS), een ruime keuze aan motoren en verschillende uitrustingsniveaus. Samen met zijn uitstekende comfort vormt de Zafira dus een zeer interessant pakket.

Met al deze voordelen en een karakteristiek, modern design blijkt Opels succesvolle MPV precies dat in huis te hebben, wat heel veel kopers in een auto zoeken. De compacte ruimtewagen is dan ook een ideale auto voor mensen die veelzijdigheid wensen, maar daar niet zo veel voor willen betalen als voor een grote klassieke MPV. De Zafira blijkt vooral in trek bij jonge gezinnen en mensen die hun auto breed inzetten. Plek voor zeven personen, een handig en variabel interieur, handzaam en met hetzelfde kostenplaatje als een conventionele middenklasser zijn de meest gehoorde aankoopargumenten.

Wim de Heer, Directeur Verkoop van Opel Nederland: 25.000 Zafiras is een mooie mijl-paal. Bovendien blijkt uit de vorig jaar gehouden verkiezing tot Trekauto van het Jaar, dat wij hier te maken hebben met een succesvolle auto die breed inzetbaar is. Ook dit jaar verwachten wij veel van de Zafira. Dankzij zijn vernieuwde, krachtige dieselmotor en een nieuwe, sterke 2.2 benzinemotor met 147 pk gaan wij er vanuit dat de auto zijn succes voortzet. Bovendien komt eind dit jaar een sportieve Zafira op de markt. Met turbomotor, een topsnelheid van 220 km/h en natuurlijk het flexibele interieur.