Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van donderdag op vrijdag
10:53 vrijdag 18 mei 2001

Martin Panman 0592-383211/06-51611628

Vrachtauto vast
EMMEN. Gisteravond kwam een vrachtauto op de RW34 bij Emmen vast te zitten. De 41 jarige bestuurder afkomstig uit Schalkhaar wilde zijn 40 ton zware vrachtwagen keren op de rijbaan. Hiervoor moest hij echter wel de berm in. Omdat de berm te zacht was, zakte de trekker weg en bleef vast zitten, terwijl de oplegger dwars over de rijbaan stond. Hierdoor werd de rijbaan geblokkeerd. Omdat er achter de oplegger een pechstrook was, kon de politie het verkeer enigszins door laten gaan. Een bergingsbedrijf moest de trekker met oplegger los trekken. Hierna kon de bestuurder met een proces-verbaal zijn weg vervolgen.

Winkeldiefstal
ASSEN. Gisteravond betrapte het winkelpersoneel van een bouwmarkt aan de Claes van Gorcumstraat een winkeldief. Uit onderzoek bleek, dat een 41 jarige man uit Assen twee blikken verf over de omheining van de bouwmarkt had gegooid. Vervolgens verliet de man de winkel om even later zijn verfblikken buiten de winkel op te halen. Daar werd hij opgewacht door winkelpersoneel, die de man aanhielden en overgaven aan de politie. De man krijgt een proces-verbaal.

Oldtimer uitgebrand
SCHOONEBEEK. Op de Ellenbeek raakte een antieke Mercedes cabrio in brand. De eigenaresse, een 35 jarige inwoner van Zwartemeer reed in de auto, toen deze plotseling stopte. Een hulpvaardig familielid wilde de auto starten met behulp van startkabels, omdat men dacht dat de accu leeg was. Het gevolg was een steekvlam en in no time brandde de Mercedes geheel uit. De brandweer bluste de brand.

Dronken fietsendief vernielt autos
ASSEN. Donderdagnacht is op de Alexander Dubeckweg te Assen een 34-jarige man uit Assen aangehouden wegens het vernielen van autos. De man heeft 3 autos beschadigd waarvan bij alle drie de spiegels van de autos het moesten ontgelden. Volgens getuigen heeft hij ook tegen enkele autos aan lopen schoppen. De man bleek tevens een fiets in zijn bezit te hebben die gestolen was. Toen de politie de man aantrof was deze onder invloed van alcohol en drugs. De man is meegenomen naar het bureau waar hij zijn roes uit zal slapen. Daarna zal hij verhoord worden.

Boom over de weg
ANLOO. Gistermiddag brak tijdens een korte maar hevige storm een grote tak van een boom die aan de Brinkstraat in Anloo stond. Door de tak (zo groot als een kleine boom) werd de gehele weg geblokkeerd. De brandweer heeft de tak verwijderd en om veiligheidsredenen uiteindelijk de gehele boom omgezaagd. Een automobilist kon juist voor de tak stoppen.De doorgaande weg van Assen/Annen is ongeveer drie kwartier afgesloten geweest.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe