Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Voeding is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

18-05-2001

Positief resultaat cao drankenindustrie

Dat niet alle onderhandelingen stroef behoeven te verlopen, is bewezen in de drankensector. Onderhandelaar Saskia Dijxhoorn van CNV Voeding behaalde op 17 mei in één onderhandelingsronde over de cao voor de drankenindustrie en de groothandel in dranken een resultaat dat met een positief aan de leden wordt voorgelegd.

"Het vlot en constructief onderhandelen was verrassend, want het is altijd een lastige cao geweest vanwege het grote aantal betrokken bedrijven dat bovendien naar hun aard erg divers is. Zodoende lopen de belangen en de wensen vaak sterk uiteen", aldus Saskia Dijxhoorn. Deze keer was ze na zeven uur onderhandelen klaar.
Het onderhandelingsresultaat geldt voor een tweejarige cao en houdt in een structurele loonsverhoging van 6,5 procent, een extra periodiek van 2,34 procent gemiddeld. Per bedrijf wordt 0,1 procent van de loonsom besteed aan kinderopvang. De vakvolwassen leeftijd wordt met één jaar verlaagd naar 20 jaar. Daarnaast zijn, naast enkele wettelijke aanpassingen, afspraken gemaakt over verlofsparen en gelijke behandeling van zwangere vrouwen. Hier staat tegenover het prijsgeven van 60 minuten op het dagdienstvenster, dat nu gaat lopen van 06.00 tot 19.00 uur.

Nadere inlichtingen:

Saskia Dijxhoorn (vakgroepbestuurder)
076 - 5724670