Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 18-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Mishandeling wordt poging tot doodslag
LELYSTAD De 21-jarige verdachte van mishandeling van een 16-jarige jongen is poging tot doodslag ten laste gelegd. Dit heeft het Openbaar Ministerie besloten.
De 16-jarige jongen fietste maandagmiddag jl. over de Middenweg. Hij werd gesneden door een auto en maakte daar een opmerking over. Dit werd door de passagier van een andere auto verkeerd opgevat en beantwoord met armgebaren en het opsteken van de bekende vinger. Even later, bij de stoplichten, stapte de passagier uit en trapte de jongen van zijn fiets. De jongen viel op de grond waarna hij nog meer trappen moest incasseren, onder meer tegen het hoofd. Hij liep hierbij diverse schaafwonden en bloeduitstortingen op. Dankzij getuigenverklaringen kon de 21-jarige verdachte uit Amsterdam later die middag aangehouden worden.
Het Openbaar Ministerie achtte deze mishandeling zo ernstig dat zij besloten heeft hem poging tot doodslag ten laste te leggen. De Rechter Commissaris kon zich hierin vinden en heeft de verdachte op verdenking van dit feit in bewaring gesteld. De verdachte zal een persoonlijkheidsonderzoek moeten ondergaan.

Te hard, rijbewijs kwijt
EMMELOORD Donderdagmiddag is een 18-jarige automobiliste uit Bant aangehouden voor te hard rijden. Ze werd op de Banterweg geklokt op 104 km/u (na meetcorrectie), waar 50 km/u is toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Brand in woning
LELYSTAD Donderdagavond heeft zich in een woning aan de Kempenaar een keukenbrandje voorgedaan. De bewoners ontdekten de brand toen ze terugkwamen van de hond uit laten. Politieagenten hebben het brandje geblust. Door de brand en het blussen daarvan ontstond er veel rook in de woning. De brandweer heeft een kat die zich nog in de woning bevond, in veiligheid gebracht. Stichting Salvage is in kennis gesteld.

Controle Van den Hamlaan
DRONTEN De politie heeft donderdagmiddag op de Van den Hamlaan tien bekeuringen uitgeschreven voor rijden in strijd met gesloten verklaring. Door de bouw van de fietstunnel geldt op deze weg eenrichtingsverkeer.

Aanrijding motorfiets en auto
ALMERE Een 25-jarige motorrijdster uit Almere is donderdagmorgen op de Randstaddreed gewond geraakt bij een aanrijding. Ze reed de Randstaddreef op maar zag daarbij een auto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Almere, die van links kwam over het hoofd. De motorrijdster is met beenletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Geboeid met eigen boeien
ALMERE Donderdagavond zijn drie Amsterdammers (14, 16 en 19 jaar) aangehouden op verdenking van bedreiging. Volgens getuigen had het trio op de Cypergrasweg een groepje jongens bedreigd met iets dat leek op een vuurwapen. Toen politieagenten het verhaal van de getuigen aanhoorden, kwam het trio in een auto voorbij rijden. Zij zijn vervolgens aangehouden. Omdat de agenten slechts twee sets handboeien bij zich droegen, kon de derde jongen in eerste instantie niet geboeid worden. Echter, in de auto werd een setje privé-handboeien aangetroffen waarmee de derde verdachte geboeid werd. In de auto werd tevens een luchtdrukwapen aangetroffen. De verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. De handboeien en het wapen zijn in beslag genomen.

Aanrijding op Waterlandseweg
ALMERE Op de Waterlandseweg heeft zich vrijdag vroeg in de ochtend een aanrijding voorgedaan. Een 33-jarige man uit Swifterbant wilde in zijn bestelauto vanaf de carpoolplaats de Waterlandseweg oversteken, toen hij opeens van links een vrachtwagen zag naderen. Hij gaf nog een dot gas om een aanrijding te voorkomen. Tevergeefs, hij werd aan de achterzijde geraakt. De 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dalfsen reed vermoedelijk door rood. Door de klap werden alle goederen uit de bestelbus geslingerd. De man uit Swifterbant is met pijn in de ribben per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.