Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 08.45 uur
Snelheidscontroles

VINKEVEEN- Op de Bonkestekersweg werd donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Van de 47 voertuigen reden er 4 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 kilometer per uur.

Vervolgens werd er een snelheidscontrole gehouden op de Vinkenkade. Hier werden 17 voertuigen gecontroleerd en reden 6 voertuigen harder dan de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 kilometer per uur.

Verdovende middelen in auto

(zie ook bericht 16.05.2001 Aanrijding letsel)

HARMELEN- Op dinsdagmiddag (15 mei) ontstond er een aanrijding op de Rijksweg A12 ter hoogte van Harmelen. Bij deze aanrijding raakte twee inzittenden, een 20-jarige vrouw en een 31-jarige man afkomstig uit Amersfoort, gewond en werden vervoerd naar het ziekenhuis.

De auto werd vervoerd naar het politiebureau voor onderzoek. In de auto werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Toen de 31-jarige man naar het bureau kwam om verschillende goederen uit de auto te halen werd hij hiervoor aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

WOERDEN- Op vrijdagochtend werd omstreeks half twee een 33-jarige automobilist uit Woerden gecontroleerd op de Jozef Israelslaan. Onderzoek wees uit dat de man te veel alcohol had gedronken. Op het bureau blies hij 1.10 promille en hij kon na het opmaken van het proces-verbaal het bureau weer verlaten.

LOENEN AAN DE VECHT- Op donderdagavond werd een 31-jarige automobilist uit Nederhorst den Berg gecontroleerd op de Rijksstraatweg. Deze controle wees uit dat de man teveel alcohol had gedronken en op het bureau blies hij 0.95 promille. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.