Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 09.30 uur
Vrouw gewond na aanrijding met vrachtauto

AMERSFOORT Gisterenavond is een 51 jarige vrouw uit Amersfoort gewond geraakt, nadat zij in haar auto door een vrachtauto was aangereden.

De vrouw reed over de Nijverheidsweg in de richting van de Bunschoterstraat. De bestuurder van de vrachtauto, een 31-jarige man uit Soest, reed over de Heliumweg in de richting van de kruising met de Nijverheidsweg.

Doordat de vrouw de vrachtwagenchauffeur geen voorrang verleende werd haar auto rechts achter aangereden, waardoor de auto driekwartslag draaide en tegen een stoeprand tot stilstand kwam. De Amersfoortse is per ambulance naar het Lichtenberg Ziekenhuis overgebracht. De vrouw klaagde over pijnlijke ribben. Beide voertuigen raakten licht beschadigd.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Gisterenmorgen heeft een bedrijfsleider van een kledingwinkel aan De Kamp in samenwerking met collegas van Stadstoezicht een winkeldief aangehouden.

Getuigen hadden gezien dat een man achter de winkel nieuwe schoenen onder zijn jas vandaan haalde en deze in een plastic draagtas van Albert Heijn stopte. De bedrijfsleider werd gewaarschuwd en sprak de man op straat aan. Tijdens het aanspreken viel er uit de jas van de man een plastic tas zoals door de getuigen aangegeven.

De verdachte, een 30-jarige man uit Zevenaar, werd vervolgens aangehouden en overgedragen aan twee collegas van Stadstoezicht. Een zoektocht naar de gestolen schoenen leverde niets op. De man is naar het bureau overgebracht voor verder verhoor. Na controle bleek dat de man gesignaleerd te staan als illegale vreemdeling.

Politie controleert scholieren

AMERSFOORT - Gisterenmiddag tussen half twee en half vier heeft de politie in de omgeving van de Soesterweg toezicht gehouden en controles uitgevoerd op een aantal reguliere fietsroutes. Driemaal werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet uiterst rechts rijden met de fiets. Twee bestuurders van een bromfiets werden bekeurd voor het niet in orde hebben van een bromfietsplaatje.