Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.45 uur
Fietser raakt gewond

NIEUWEGEIN- Op donderdagmiddag raakte omstreeks kwart voor zes een 19-jarige man gewond nadat hij was gevallen met zijn fiets.

De Nieuwegeiner fietste over de Oranjestraat toen plotseling zijn tas tussen de spaken van de fiets terecht kwam. Hierdoor blokkeerde het wiel en sloeg de man over het stuur heen en kwam op het wegdek terecht. De man werd met o.a nekletsel en verwondingen aan het gelaat vervoerd naar het ziekenhuis.

Jongen geslagen

NIEUWEGEIN- Op donderdagochtend raakte een 12-jarige jongen uit de Meern gewond nadat hij was geslagen door een jongen.

De 12-jarige fietste omstreeks acht uur over de Nedereindseweg. Vanuit tegenovergestelde richting kwamen drie onbekend gebleven jongens aanfietsen op één fiets. Toen de 12-jarige voorbij reed sprong er plotseling een jongen van de fiets en sommeerde de 12-jarige van zijn fiets af te stappen. De jongen stapte af en kreeg direct een stomp tegen zijn oog en viel op de grond. Direct hierop kreeg hij een schop in zijn buik.

De 12-jarige zag dat één van de jongens zijn fiets pakte en wilde wegrijden. Kennelijk bedacht deze jongen zich en sprong vervolgens weer bij zijn twee vrienden op de fiets en reden weg. Door de klap raakte de jongen gewond aan zijn wenkbrauw. De wijkagent onderzoekt de zaak.