Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.10 uur
Aanhouding auto-inbreker

VEENENDAAL Op de Vliegezwam heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag rond kwart over twee een 27-jarige man uit Veenendaal aangehouden op verdenking van auto-inbraak.

Even daarvoor was de melding binnengekomen dat er op genoemde straat twee mannen waren weggelopen bij een openstaande auto. Na een kort onderzoek in de buurt kon de verdachte worden aangehouden. Bij fouillering bleek hij diverse goederen van auto-inbraken afkomstig bij zich te hebben.

In de omgeving werden zeven opengebroken autos aangetroffen. De tweede verdachte wist te ontkomen.

Mishandeling

VEENENDAAL In een horecagelegenheid aan de Nieuweweg-noord is donderdagavond rond half tien een 21-jarige man uit Wageningen mishandeld. De man was in het restaurant en had volgens drie onbekend gebleven mannen op een manier gekeken die hen niet aanstond.

Hierop begonnen twee van de drie mannen te schelden en met een stoel naar de man te slaan. Hij raakte hierdoor licht gewond aan zijn arm. Door medewerkers van het restaurant zijn de drie mannen hierop het restaurant uitgezet.

De politie stelt een onderzoek in.

Met alcohol op achter het stuur

RHENEN Een 26-jarige man uit Rhenen is rond half een in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Op de Nieuwe Veenendaalseweg moest de man een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek dat hij o,8 promille alcohol in zijn bloed had.

Met een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden kon de man naar huis.

Verkeerscontroles

AMERONGEN Op de Koningin Wilhelminaweg is donderdagochtend tussen acht uur en half twaalf een snelheidscontrole gehouden. Van de 2069 gecontroleerde voertuigen reden er 205 te hard. Een overtreder reed 75 km per uur waar 50 km per uur maximaal is toegestaan.

In Leersum werd donderdagochtend op de Maarsbersgeweg een bromfiets en gordelcontrole gehouden. Bij tien gecontroleerde bromfietsen werden zeven bekeuringen uitgedeeld voor een te groot vermogen en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Er werden twee bekeuringen aan automobilisten verstrekt.

Op de Woudenbergseweg in Maarsbergen werd donderdagochtend met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Er werden elf bekeuringen uitgeschreven. Een overtreder reed 73 km per uur waar 50 km per uur maximaal is toegestaan.