Gemeente Westervoort

Spreekuur huursubsidie

Het is weer tijd om uw huursubsidieaanvraag in te dienen. U kunt bij de afdeling Sociale Zaken en Arbeidsvoorziening terecht bij de heer Van de Baan, voor hulp bij het invullen van het formulier op de volgende dagen/tijden: maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur en op dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur (dit gedurende de weken 23 24 en 25).

U dient hiervoor wel eerst een afspraak te maken bij de receptioniste van het gemeentehuis (telefoon 3179911).

Voor de aanvraag zijn de volgende gegevens nodig: kopie aanslagbiljet of aangiftebiljet belastingdienst 2000, kopie jaaropgaaf werkgever/uitkeringsinstantie 2000, vermogensgegevens op 1 januari 2000 ( banktegoed, girotegoed, autogegevens, schulden).

Het aanvraagformulier dient u zoveel mogelijk zelf in te vullen. U dient gebruik te maken van een zwart schrijvende pen.

Wij willen u er op attent maken, dat indien u een woning huurt van Vivare te Duiven u dààr terecht kunt voor het laten invullen van uw aanvraagformulier!

Vivare verwerkt uw aanvraag zo spoedig mogelijk en tevens wordt er meteen huurmatiging aangepast.

Zwemmen in De Waay

Het is weer zover; de zon schijnt, de temperaturen lopen op, tijd voor verkoeling, tijd om te gaan zwemmen!

Zwemplaats De Waay is een uitstekende locatie om in de openlucht te zwemmen. Er is regelmatig controle van de waterkwaliteit en bijzonderheden over de waterkwaliteit worden indien nodig weergegeven.

Wel zijn er een aantal punten waar men op moet letten:
* het zwemmen is geheel op eigen risico;

* duik nooit in ondiep water;

* let op kinderen, laat ze niet alleen in het water.
Mochten er bijzonderheden over de zwemplaats zijn of gezondheidsklachten, dan kunt u dit melden bij het Milieu Klachten- en Informatiecentrum, telefoon: (026) 359 99 99.

Veel zwemplezier toegewenst!

Collecte

Van 27 mei tot en met 2 juni wordt er gecollecteerd voor het Prins Bernhard Fonds/Anjerfondsen.


Vergunning gastouderbureau

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken bekend dat in haar vergadering van 23 januari 2001 is besloten aan stichting Kinderopvang "De Kangoeroe" een vergunning te verlenen voor het houden van een gastouderbureau aan Het Geerken 272 te Westervoort. De vergunning is verleend op grond van de Verordening kinderopvang Westervoort 1996. De vergunning is verleend voor een periode van 3 jaar (tot 10 maart 2004) en wordt telkens stilzwijgend verlengd voor de periode van twee jaar.

Eindverslag Hoogeind-II

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat de terinzagelegging van het voorontwerp bestemmingsplan Hoogeind-II, welke de bouw van een woning beoogt naast het perceel Heilweg 76, heeft geleid tot twee inspraakreacties.
Het eindverslag van deze inspraakprocedure is thans vastgesteld en ligt met ingang van 28 mei 2001 gedurende een termijn van vier weken bij de afdeling AJZ/VROM voor een ieder ter inzage. Inzage kan worden verkregen:

* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur
Deze datum is tevens het officiële einde van de inspraakperiode. De mogelijkheid bestaat om ten aanzien van de uitvoering van de inspraakprocedure een schriftelijke klacht bij burgemeester en wethouders in te dienen. Dit dient te geschieden binnen uiterlijk vier weken na afloop van de inspraakprocedure.

Bestemmingsplan Hoogeind-II

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat met ingang van 28 mei 2001 gedurende vier weken het ontwerp van het bestemmingsplan Hoogeind-II ter inzage ligt bij de afdeling AJZ/VROM. Deze herziening beoogt de bouw van een woning naast het perceel Heilweg 76.

Inzage kan worden verkregen:

* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijzen schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad van Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort.

Zij die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt zullen in de gelegenheid worden gesteld deze tegenover de commissie Leefmilieu nader toe te lichten.

Ontheffingsverzoek

Verzoek om ontheffing ingevolge de Wet geluidhinder in het kader van het bestemmingsplan Hamerden-II.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 83 van de Wet geluidhinder en artikel 13 van het Besluit grenswaarden binnen zones langs wegen, het volgende bekend.

Met ingang van 28 mei 2001 ligt gedurende vier weken het ontwerp voor de vaststelling van hogere grenswaarden in het kader van het bestemmingsplan Hamerden-II (mogelijk maken van bewoning van het pand Hamersestraat 16a) voor een ieder ter inzage bij de afdeling AJZ/VROM.

Als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Hamersestraat zal het pand Hamersestraat 16a een hogere geluidsbelasting krijgen dan de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A). In het kader van de vaststelling en goedkeuring van genoemd bestemmingsplan dient een procedure ter verkrijging van hogere grenswaarden te worden gevoerd.

Gedurende genoemde termijn van vier weken kan een ieder schriftelijk opmerkingen ten aanzien van het ontwerp maken.

Inzage kan worden verkregen:

* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur