Microsoft onthult Enterprise Tools voor Visual Studio.NET

Visual Studio.NET Enterprise Architect en Enterprise Developer helpen organisaties op weg met XML webservices

Schiphol-Rijk, 18 mei 2001 - Microsoft komt met twee nieuwe ontwikkeltools voor Visual Studio.NET die de bouw van XML webservices versnellen. Bedoeld zijn Visual Studio.NET Enterprise Architect (VSEA), een nieuw tool voor informatie-architecten, en Visual Studio.NET Enterprise Developer (VSED), een nieuwe versie van het veel gebruikte ontwikkelsysteem Visual Studio Enterprise Edition. De nieuwe tools voorzien ook in een reeks krachtige functies waarmee ontwikkelaars snel kunnen beginnen met het creëren van op het web gebaseerde oplossingen. Met behulp van VSEA en VSED kunnen organisaties hun huidige ontwikkelmethodes gebruiken om op efficiënte wijze XML webservices te bouwen. Dankzij XML, SOAP, WSDL en UDDI zijn deze applicaties via het web op Microsofts .NET-platform bruikbaar. Daarnaast bieden de nieuwe tools ontwikkelaars referentieapplicaties, modeleringsfuncties en testfaciliteiten voor optimale resultaten.

Een ander kenmerk is dat de tools voortbouwen op het Visual Studio.NET Open Tools Platform voor onafhankelijke softwareleveranciers die rechtstreeks willen inpluggen op de Visual Studio.NET ontwikkelomgeving.

"Microsoft heeft hard gewerkt om invulling te geven aan haar visie op de ontwikkeling en integratie van webservices," zegt Daryl Plummer, group vice president van Internet and E-Business Technologies bij GartnerGroup. "De Visual Studio.NET Enterprise Tools behoren tot de eerste tools voor webservices, inclusief geïntegreerde hulpmiddelen voor het beheren van de ontwikkelcyclus en open, uitbreidbare APIs. Met deze tools en webservices kunnen ontwikkelaars de tijd reduceren die nodig is voor het ontwikkelen en uitrollen van applicaties.

Door het uitwisselen en delen van kennis en expertise te vergemakkelijken, verschaft Visual Studio.NET ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden. VSEA en VSED voorzien in software- en database-modeleringstools om de architectuur en de systeemeisen van een applicatie visueel weer te geven, enterprise raamwerken, sjablonen waarmee ontwikkelaars snel van start kunnen gaan, en een reeks testtools waarmee ontwikkelaars kunnen garanderen dat hun webservices en applicaties voldoen aan de eisen van klanten. Doordat oplossingen van derden naadloos geïntegreerd kunnen worden, zorgt Visual Studio.NET met het Open Tools Platform voor een optimale productiviteit tijdens de gehele ontwikkelcyclus. Op deze wijze kunnen ontwikkelaars de omgeving volledig afstemmen op hun specifieke behoeften. Rational Software, lid van het Visual Studio.NET Integration Program (VSIP) heeft bekendgemaakt dat het VSAE en VSED uitgebreid zal ondersteunen. Dit bedrijf gaat de enterprise-raamwerken en sjablonen gebruiken ter versterking van het Rational Unified Process (RUP).

"We werken op twee belangrijke gebieden met Microsoft samen om klanten te helpen sneller kwalitatief hoogwaardige .NET-applicaties te bouwen," zegt Eric Schurr, vice president of Marketing bij Rational Software. "Om het ontwikkelproces te versnellen maakt Rational gebruik van het enterprise-raamwerk en de applicatiesjablonen van de Enterprise Tools en versterken we RUP met maatwerk .NET-content, als onderdeel van onze e-Development Accelerator. Om de gebruikersbeleving te optimaliseren, bieden we een zeer nauwe integratie tussen Rational Suite en Microsoft Visual Studio.NET. Hiermee zal Rational Suite de belangrijkste enterprise-uitbreiding op Visual Studio.NET blijven."

Visual Studio.NET
Visual Studio.NET is het Rapid Application Development (RAD) -tool waarmee webapplicaties en XML webservices van de volgende generatie gebouwd kunnen worden. Visual Studio.NET stelt ontwikkelaars in staat om snel webapplicaties te creëren voor ieder apparaat en ieder platform. Daarnaast is Visual Studio.NET volledig geïntegreerd met het .NET-framework, met ondersteuning voor verschillende programmeertalen en met het vermogen om automatisch veel voorkomende programmeertaken uit te voeren. Hierdoor kunnen ontwikkelaars sneller webapplicaties bouwen met de programmeertaal van hun keuze. Visual Studio.NET omvat een IDE (Integrated Development Environment) met RAD-functies voor het bouwen van webapplicaties en middenlaag-applicaties, alsmede RAD XML-ontwerpers voor het werken met data. Meer informatie over Visual Studio.NET is te vinden op www.visualstudio.net.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.