Zoetermeer, 10 mei 2001

Aan de redactie

PERSUITNODIGING

Finale Nederlandse competitie 'Inpakker van het Jaar' op Papendal, Arnhem

Vier deelnemers strijden zaterdag 19 mei om de nationale titel 'Inpakker van het jaar'. Dat gebeurt tijdens de finale van de landelijke inpakwedstrijd voor verhuizers op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. De organisatie is in handen van de SAVAM, de vereniging van Erkende Verhuizers in Nederland, en de Vakopleiding Transport en Logistiek. De wedstrijd duurt van 12 tot 14 uur, waarna de jury rond 14.30 uur de winnaar bekend zal maken. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De finalisten moeten een zending verhuisgoederen gereed maken voor verscheping overzee. Ze pakken kwetsbare en moeilijk verpakbare spullen in, zoals vazen, schilderijen, wandklokken, maar ook spiegels, kroonluchters en fauteuils. De deelnemers krijgen hier een uur de tijd voor en mogen gebruik maken van een grote verscheidenheid aan inpakmaterialen. Iedereen krijgt dezelfde artikelen te verpakken. Omdat het om een zogenaamde exportzending gaat, worden de goederen afzonderlijk ingepakt. De jury bestaat uit vakmensen uit de branche die de verpakkingen beoordelen op kwetsbaarheid en toegepaste materialen. De jury let daarbij niet alleen op de inpaktechniek, maar kijkt ook naar de presentatie en uitstraling van de kandidaten, feitelijk door de ogen van de klant. De kandidaten moeten bovendien een inventarislijst opstellen, terwijl de jury bij haar oordeel tevens het volume van de zending betrekt.

De finalisten zijn:
L.C. van der Post, werkzaam bij Interdean BV in Alphen aan den Rijn P. Wassink, werkzaam bij H. Tipker BV in Voorschoten J. Poldervaart, werkzaam bij Van der Ent/Kuster Koot in Spijkenisse R. Hogeveen, werkzaam bij Voerman Int. Verhuizingen in Leidschendam. Dit viertal wist zich te kwalificeren tijdens de voorronde op 10 februari. Peter Wassink zal zijn titel verdedigen, want hij was de winnaar van de vorige finale.

De inpakwedstrijd vindt plaats tijdens het SAVAM-congres, waar Erkende Verhuizers uit heel Nederland elkaar ontmoeten. Het congres begint om 10.30 uur met een inleiding van gastspreker Pim Fortuyn, gevolgd door een paneldiscussie. De SAVAM, die onderdak vindt bij Transport en Logistiek Nederland in Zoetermeer, verenigt ongeveer 400 erkende verhuisbedrijven in Nederland. Deze voeren jaarlijks circa 180.000 particuliere verhuizingen uit.

Bijlage: antwoordformulier

Bel voor meer informatie met Clarisse Buma, woordvoerder Transport en Logistiek Nederland, 079-3636115 of 06-51806340.