PERSBERICHT TELESCOOP MAGAZINE

Inhoud uitzending zaterdag 19 mei 2001
17.02 - 18.00 uur
747 AM Teleac/NOT (747 AM of in stereo via de kabel)

+ Het verborgen internet

Iedereen kent internetadressen die eindigen op .com, .net en .nl. Dat er daarnaast ook een uitgebreid schaduwweb bestaat met adressen die eindigen op bijvoorbeeld .mp3, .god, .earth en .etc is minder bekend. Een aantal technische whizzkids heeft ervoor gezorgd dat deze domeinnamen, die tot voor kort niet bestonden, toch gebruikt kunnen worden. Dit schaduwweb bestaat ondanks de officiële regels de zijn opgesteld door internet-organisaties. Deze willen dan ook niets weten van het gebruik van dit schaduwweb.

+ Internet, je bent nooit te oud - deel 5

In TeleScoop Magazine zijn tot en met 26 mei bijdragen te horen die onderdeel uitmaken van Internet, je bent nooit te oud, een multimediaal project op radio, tv en internet. Diverse internettoepassingen worden in heldere taal uitgelegd. Dit maal aandacht voor het ontwerpen van websites. Waar moet een webdesigner rekening mee houden bij het maken van een website voor ouderen?

+ De Helpdesk

Ook deze week in TeleScoop de helpdesk. Hierin geven deskundigen antwoord op veelgestelde vragen over computers en elektronica. Deze week aandacht voor het kiezen van een goede Linux-distributie, het voorkomen van een besmetting met een virus door voorzichtig om te gaan met diskettes en advies over het kiezen van de ideale hoeveelheid intern geheugen in een pc

+ Verder in de uitzending

Uiteraard ook in deze uitzending een producttest, dit maal over scanners.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER DE NIEUWE MEDIA, TECHNIEK EN
COMMUNICATIE.

Presentatie :
Ingrid Drissen en Pieter Kuipers

Productie:
Dirkjan van Ittersum
035-6293250; dirkjan.van.ittersum@teleacnot.nl

Eindredactie:
Pieter Kuipers
035-6293296; pieter.kuipers@teleacnot.nl


----
Beluister TeleScoop in Real Audio:
http://www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand/telescoop.htm