GLP BRAND PUBLICITY

Nederlandse Kampioenschappen Kitesurfen in Noordwijk

Noordwijk, 17 mei 2001 - Komend weekeinde is het Noordwijkse strand het decor voor de ONeill Nuon Open Nederlandse Kampioenschappen Kitesurfen. Regerend kampioen Ruud Overwater zal alles moeten geven om de steeds sterker wordende concurrentie voor te blijven. De strijd zal ongetwijfeld voor spectaculaire taferelen zorgen, goed te zien vanaf het strand van de badplaats.

De organisatie van het evenement in Noordwijk is in handen van de Nederlandse Kitesurf Vereniging in samenwerking met de KSN (Kust Surfvereniging Noordwijk). Het evenement wordt ondersteund door ONeill en Nuon. Zaterdag om 10.00 wordt de eerste actie op het water verwacht, en zondag om circa 17.00 zal het programma zijn einde kennen.

Kitesurfen is een jonge, zeer spectaculaire sport, waarbij sprongen van 10 meter hoog en 50 meter ver geen uitzondering zijn. Ook de snelheden die worden behaald zijn niet gering. De sport is in Nederland in zeer korte tijd razend populair geworden. De kitesurfer gebruikt de kracht van de kite (vlieger) om zich op een board over het water voort te bewegen. Evenals vorig jaar wordt een groot aantal toeschouwers verwacht die de adembenemende acties willen volgen.

De drie beste kitesurfers in Noordwijk plaatsen zich voor deelname aan de ONeill Nuon Kiteboard Masters 2001, van 23 t/m 27 mei in Scheveningen. Daar komen ook internationale kitesurfers als de legende Robby Naish, Flash Austin, Max Bo en Marc Shinn in actie.

Zaterdag 19 mei

09.30 uur skippersmeeting
10.00 uur eerste start wedstrijd / freestyle 17.00 uur einde wedstrijd dag 1

Zondag 20 mei

09.30 uur skippersmeeting
10.00 uur eerste start wedstrijd / freestyle 17.00 uur einde wedstrijd dag 2
17.30 uur prijsuitreiking

Noot voor de redactie (