TROS

Vuurwerk met Dit was het nieuws

DIT WAS HET NIEUWS
Uitzending: vanaf zaterdag 19 mei
Nederland 2 - 22.10 uur

VUURWERK MET 'DIT WAS HET NIEUWS'

Verbaal en visueel vuurwerk staat de kijker te wachten vanaf zaterdag 19 mei, wanneer DIT WAS HET NIEUWS terugkeert op Nederland 2. Om in de juiste stemming te komen brengt de TROS de 19e een selectie van het beste uit DIT WAS HET NIEUWS over de afgelopen vijf jaar. Daarin zijn presentator Harm Edens en teamcaptains Raoul Heertje en Thomas Acda en zijn opvolger Marc-Marie Huybregts met diverse gasten in topvorm te zien.
DIT WAS HET NIEUWS heeft zich in de vijf jaar van zijn bestaan onmiskenbaar een unieke plek op Nederland 2 verworven. Het programma kan met de jaren op een steeds groeiend publiek rekenen. Trok het programma in 1996 gemiddeld 680.000 kijkers, bij de serie van eind vorig jaar gingen er bijna 1.100.000 mensen voor zitten. De waardering van 7.5 spreekt voor zich.

Met ingang van zaterdag 26 mei volgen splinternieuwe actuele afleveringen, die steeds op donderdag of vrijdag daaraan voorafgaand worden opgenomen.
Raoul Heertje krijgt als collega-teamcaptain de komende weken Jan Jaap van der Wal. Van der Wal is de jongste comedian die, - op 17-jarige leeftijd! - bij Comedytrain werd ingelijfd. Inmiddels is hij 21, heeft hij zijn studie vaarwel gezegd om fulltime comedian te kunnen zijn. Hij schrijft teksten voor tv-programma's, columns voor de radio en toert langs de Nederlandse theaters met de Comedytrain en een soloprogramma.
Onder leiding van de niet weg te denken presentator Harm Edens leveren Heertje en Van der Wal en hun gasten op geheel eigen wijze commentaar op het nieuws en de actualiteiten van de week.

De teamcaptains worden in de uitzending van 26 mei gesecondeerd door tv-regisseur Marc Nelissen en Edgard Burgos, zanger bij Trafassi.


-----