Afzender: w.j.m.wissink@hccnet.nl

Contactpersoon: Wilma Wissink

NACHT VAN DE EENAKTER IN MAKEBLIJDE

Datum: 19 MEI

Theaterspektakel in Houtens tuinenpark
NACHT VAN DE EENAKTER IN MAKEBLIJDE

Op zaterdag 19 mei vindt er vanaf 20.00 een uniek evenement plaats in het Houtense tuinarchitectuurpark Makeblijde. Theatergroep Het Houten Schellinkje presenteert het eenakterfestival De Nacht van de Eenakter in Makeblijde.

In samenwerking met andere amateur-theatergroepen en tuinarchitectuurpark Makeblijde verzorgt Het Houten Schellinkje met een gevarieerd avond- en nachtvullend theaterprogramma. De bijzondere tuinen van Makeblijde, ontworpen door tuinarchitecten en hoveniers, vormen het natuurlijke decor voor een aantal korte maar krachtige toneelproducties. Er valt veel te genieten op allerlei plekken in het park, omdat er de hele avond sprake zal zijn van een parallelle programmering. In het paviljoen van Makeblijde kunt u kiezen uit twee eenakterprogramma's, terwijl u in de tuinen een programma van entre-acts, muziek en zang kunt volgen. De eenakters worden gespeeld door verschillende amateur-theatergroepen uit Breda, Amersfoort, Utrecht en Wijk bij Duurstede. De Houtense Theatergroep Het Houten Schellinkje speelt zelf twee eenakters. De entre-acts variëren van een speciale performance voor de tuin 'Looking for Jane' tot parodieën op smartlappen. En als de geest wat moe wordt, kan er even nieuwe energie opgedaan worden op een van de terrasjes. Het belooft een cultureel evenement te worden zoals dat in Houten nog niet vertoond is. Deze unieke samenwerking tussen Makeblijde en de Theatergroep Het Houten Schellinkje is het mogelijke begin van een reeks van jaarlijks terugkerende culturele manifestaties in tuinarchitectuurpark Makeblijde.

De Nacht van de Eenakter in Makeblijde vindt plaats op zaterdag 19 mei van 20.00 tot 02.00 in tuinarchitectuurpark Makeblijde, Oud Wulfseweg 3, 3992 LT Houten. Het tuinpark is het makkelijkst bereikbaar per fiets. Als u per auto komt, parkeer dan op het terrein van het AOC Wellant-college. Kaarten kunnen worden besteld via de ticketservicelijn 020-8791345 (ook fax), of via www.houten.com/schellinkje Kaarten worden verkocht bij Boekhandel Wijs op winkelcentrum Het Rond, bij drankenhandel Van Dort in Het Oude Dorp en bij Makeblijde. Toegangsprijzen in de voorverkoop zijn voor jeugd tot 18 jaar en donateurs van Het Houten Schellinkje f.20,-, voor overigen f.25,-. Op 19 mei bij de ingangen van Makeblijde zijn de prijzen respectievelijk f.25,- en f.30,-. Zie