Regio Scouting Eindhoven


--- persbericht ---

Regionale speldag voor jonge Scouts

Jonge Scouts lossen het koffermysterie op

Er nemen ruim 350 jonge Scouts uit Eindhoven, Best, Son en Breugel en Waalre deel aan regionale speldag. De speldag vindt op zaterdag 19 mei plaats in het Philips de Jong wandelpark in Woensel. De Scouts zijn in de leeftijd van 7 tot 11 jaar en spelen bij Scouting het spelaanbod van Dolfijnen, Welpen, Esta's of Kabouters.

De hulp van de Scouts is ingeroepen om het Koffermysterie op te lossen. In dit verhaal zijn de koffers van de buspassagiers gestolen. De detective Snuffelaar heeft een plan om de dader te vinden. Daarvoor moeten alle koffers onderzocht worden. De kinderen gaan gedurende de dag de verschillende koffers van de passagiers langs en proberen aanwijzingen te vinden. Bij iedere koffer wordt eerst een spel gespeeld dat in teken staat van het beroep van de verschillende passagiers. Bij deze vorm van vrijetijdsbesteding gaan plezier en leren hand in hand. Aan het eind van de dag worden de verzamelde aanwijzingen in de computer van de detective ingevoerd. De dader blijkt uit onverwachte hoek te komen.

Wie het spel van deze kinderen in goede banen weet te leiden, heeft een streepje voor. Scoutinggroepen zijn meestal op zoek naar vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten. Niet iedereen is daar geschikt voor. Leidsters en leiders bij Scouting beschikken over een flink portie geduld. Ze investeren hun tijd in de vrijetijdsbeleving van de kinderen die aan hun zijn toevertrouwd. Scouting Nederland verzorgt cursussen aan vrijwilligers die leiding willen geven aan jeugdleden. Wie meer wil weten over leidinggeven bij Scouting, kan contact opnemen met een plaatselijke Scoutinggroep of kijken op internet www.dse.nl/scoutingeindhoven.Noot aan de redactie

Voor vragen of een afspraak voor een bezoek kunt u contact opnemen met regiovoorlichter Nic van Holstein, email scout@dse.nl of telefoon 06-28027464.
Er zijn rechtenvrije digitale publiciteitsfoto's beschikbaar.

Waalre, donderdag 18 mei 2001

Regio Scouting Eindhoven