NEGEER BRUILOFT DOCHTER BRINKHORST

"HET IS STIL
op 19 mei 2001"

Het comité "VIRUS WAT ANDERS" doet een beroep op zoveel mogelijk Nederlanders (boeren, burgers en buitenlui) om WEG TE BLIJVEN bij het huwelijk van de dochter van minister Brinkhorst op 19 mei in Den Haag.

Het is STIL in de delen van Nederland die getroffen zijn door het Mond- en Klauwzeer-virus.
Lege weilanden, doodse stilte en een lugubere sfeer in De Driehoek (Zwolle-Deventer-Apeldoorn), in Kootwijkerbroek en in Noord-Friesland. Het afmaken van meer dan 200.000 gezonde dieren was onnodig geweest als Nederland meteen was gaan in-enten. Eén man is verantwoordelijk: L.J. Brinkhorst, minister van Landbouw, die ieder argument van tafel zwaait en naar niemand wil luisteren.
In de Volkskrant van 14 mei spreken drie zeer ervaren virologen (Barteling, Terpstra en Sudmöller) zich uit:
"Het ruimen in de driehoek Apeldoorn-Zwolle-Deventer was zinloos. Die gevaccineerde dieren hadden goed kunnen blijven leven. Ruimen was veterinair en epidemiologisch onjuist."
Barteling voegt daar aan toe:
"Het hele hebben en houwen van mensen wordt vernietigd, gemeenschappen worden in de vernieling geholpen, het openbare leven wordt lamgelegd, allemaal voor de exportbelangen van één sector. Het is moorddadig."

En dan:
Op 19 mei is er in Den Haag het huwelijk van de dochter van Brinkhorst. Een gemeenschapsgeld-verslindend "niks-aan-de-hand" feest, met een daarin een prominente bijrol voor de man die verantwoordelijk is voor het huidige leed van mensen en dieren.
Dit getuigt van een grove minachting.
Brinkhorst hoopt op een stralende dag als ouder en vindt dat boeren zakelijk en privé gescheiden moeten houden. En dat terwijl duizenden gezinnen zowel zakelijk als privé diep zijn getroffen. Hoeveel jonge boerenmensen in De Driehoek die ook graag wilden trouwen, hebben dit voornemen niet op een laag pitje gezet omdat de toekomst er wel heel onzeker uitziet ?

De gemeente Den Haag wil zich op 19 mei profileren als "Hofstad" en hoopt op veel bezoek. Er zijn ook festiviteiten waaronder een ruiterfestijn.
De MKZ-demonstratie van 21 april (eveneens in Den Haag) werd door Brinkhorst zelf ontmoedigd vanwege "besmettingsgevaar". Paardensport-evenementen in den lande worden nog steeds uit voorzichtigheid geannuleerd
Maar 19 mei: dat kan allemaal. Zelfs de MKZ-website van het ministerie van Landbouw heeft zijn tekst plaatselijk veranderd. Bij "evenementen" wordt nu niet meer (zoals voorheen wél) opgeroepen deze te beperken tot de plaatselijke bevolking

Het comité "VIRUS WAT ANDERS" roept u op:

Toon uw waardigheid en ga hier niet naar toe.
Laat het op 19 mei in Den Haag even stil zijn als in De Driehoek. Laat dit huwelijk vooral zijn wat het is:
een privé-aangelegenheid. Vereenzelvig u er niet mee.

Wij roepen niet op tot actie. Integendeel: wij roepen u op tot juist NIETS SPECIAALS
Toon uw medeleven met de MKZ-slachtoffers door zaterdag 19 mei te gaan naar camping, strand, tuincentrum, achtertuin, sportveld en al die andere plaatsen waar u toch al gewend was naar toe te gaan op zaterdag.

Het comité "VIRUS WAT ANDERS":
Sytse Altena; Zoetermeer
Marianne v.d. Engel; Zwartebroek
Erika v.d Ham; Wassenaar
Geert Hoefman; Luttelgeest
Karin Perdok; Oost-Souburg
Jaap Wilgenburg; Zwartebroek

Afzender:
S.T.M. Altena
tel thuis: 079 - 352 00 87 (vaak 's avonds weg)
tel overdag (werk: 0172 - 47 69 61; even doorvragen)
e-mail thuis: s.altena@hetnet.nl
e-mail werk: s.altena@rijnstreekberaad.nl