P E R S B E R I C H T

Groei bezoekersaantallen door afname invloed MKZ

Biddinghuizen, vrijdag 18 mei 2001 - De invloed die het MKZ-virus heeft gehad op de toeristenstromen in de betreffende gebieden in Nederland lijkt eindelijk af te nemen. Inmiddels is de grens van 30 dagen sinds de laatste uitbraak verstreken en komt de toeristenstroom naar diverse toeristische bestemmingen weer op gang. Met name bedrijven in de toezichtsgebieden mogen zich weer verheugen op een toenemende belangstelling. Zo ook bij themapark Six Flags Holland aan het Veluwemeer, waar vooral de Duitse bezoekers hun weg naar het park hebben teruggevonden.

De toeristische sector in Nederland kan altijd rekenen op grote belangstelling van buitenlandse toeristen, maar de uitbraak van het MKZ-virus gooide dit jaar roet in het eten. Inmiddels is er al in 30 dagen geen nieuwe uitbraak geconstateerd en de interesse vanuit het buitenland benadert weer het normale niveau. Vooral de Duitse toeristen, die van oudsher graag hun vrije tijd in Nederland besteden, voelen zich niet meer geremd in een bezoek aan ons land. Ook themapark Six Flags Holland mag zich weer verheugen op bezoek van onze oosterburen.

Het personeel van Six Flags Holland heeft dan ook weer haar handen vol aan kaartverkoop, horecabediening en de live-shows die dagelijkse worden opgevoerd. Het Six Flags Holland park is opgedeeld in 9 themagebieden. Een van deze gebieden van het park heeft als thema Wild Wild West. Bezoekers kunnen hier elke dag genieten van 'De Crazy Horse Saloon Show', een show met live zang en dans. De show is een klassiek verhaal van een slungelige cowboy die langzaam het hart verovert van de mooie June. Onlangs heeft een compleet nieuwe cast, bestaand uit een aantal zeer talentvolle zangeressen, het debuut gemaakt. Tijdens en na de voorstelling wordt het nieuwe hamburgermenu geserveerd. Naast de 'Crazy Horse Saloon Show' kan men in de andere delen van het park shows als 'Batman Thrill Spectacular' en 'What's up rock' bijwonen. Tijdens het Hemelvaart weekend is Six Flags Holland extra lang open voor publiek en worden er extra shows opgevoerd.
---Noot voor de redactie,