Tom Coronel

18 mei 2001: Tom Coronel snelste in vrije training op Zolder

Op het Belgische circuit van Zolder zal dit weekend alweer de vijfde race van het FIA GT kampioenschap verreden worden. Nog geen week na de voor Lister dramatisch verlopen race op Silverstone krijgen Tom Coronel en Jamie Campbell-Walter dus kans op revanche. Voordeel hierbij is dat ze door de nul score van vorige week weer wat strafgewicht uit de auto mochten halen. Tom Coronel maakte hier in de vrije training dan ook dankbaar gebruik van door de snelste tijd te rijden. De Lister lijkt dit weekend dus opnieuw een belangrijke kanshebber.

Coronel was natuurlijk tevreden na de eerste meters op het vernieuwde Zolder, waar hij voor het laatst reed in 1994 met een Formule Opel. Hij werd toen derde in zijn eerste Formule Opel race. "Het circuit is nu enigszins aangepast. Jammer genoeg hebben ze ook de eerste bocht, wat een mooie snelle doordraaier was, iets geknepen. Door alle verbouwingswerkzaamheden was de baan vandaag ook nog erg vies. Bovendien zijn ze nog niet eens helemaal klaar want ik mis hier en daar nog wat kerbstones. Hoe dan ook de Lister doet het erg goed op dit circuit. Zolder heeft veel lange rechte stukken waar we ons motorvermogen goed kunnen buiten, dus het ziet er goed uit. Laten we alleen hopen dat we van last minute problemen als in Silverstone bespaart blijven", aldus Coronel.

Uiteraard zijn zowel de race als de kwalificatie trainingen dit weekend weer live te volgen op Eurosport via TV en internet. Voor wie de race van dichtbij mee wil maken verwijzen we naar de website van het Circuit van Zolder.