Politiebericht Groningen: Diverse 19-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dagelijkse persberichten

Zaterdag 19 mei 2001

Marum: man aangehouden
Vrijdagmiddag heeft de politie een 36 jarige man uit Tolbert aangehouden in het asielzoekerscentrum van Marum. De man heeft een verblijfsverbod, maar hield zich desondanks toch op in de hal van de receptie. Twee bewoonsters van 27 en 37 jaar waren inmiddels door de man bedreigd. De man is ingesloten voor onderzoek.

Grootegast: twee gewonden na vechtpartij
Vrijdagavond is er op de kermis aan de industrieweg een vechtpartij geweest waarbij twee gewonden zijn gevallen. Volgens getuigen was een groep jongeren van het plaatselijk asielzoekerscentrum op de kermis slaags geraakt met andere kermisbezoekers. Daarbij liep een 15-jarige jongen uit het AZC in zijn arm en schouder steekwonden op en werd ook een 23-jarige man uit Grootegast gestoken. Beiden zijn voor behandeling naar een ziekenhuis in Groningen overgebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de vechtpartij.

Delfzijl: bestuurder onder invloed
Vrijdagnacht heeft de politie een 20-jarige man uit Bellingwolde aangehouden voor het rijden onder invloed (0,6 promille) op de Kustweg. De man is met een dagvaarding en een rijverbod van een uur heengezonden.

Hoogezand: vandalisme
Vrijdagavond heeft de politie twee jongens van 8 en 13 jaar naar het bureau meegenomen, omdat zij bij het spoor spullen hadden neergelegd. De 13-jarige jongen verklaarde een stuk betonijzer door de gaten van een railsklem te hebben gestopt en hierover een pvc-buis te hebben gelegd. Hij zou dit hebben gedaan omdat hij dat van de 8-jarige moest doen. Beiden zijn overgedragen aan hun ouders.

Wagenborgen: motorrijder gewond
Vrijdagavond is een 37-jarige motorrijder uit Zuidbroek gewond geraakt na een ongeval op de Stolderijweg. De man kwam na een bocht in de berm terecht en schampte een boom. Hierdoor kwam hij ten val. Hij werd al snel geholpen door een verpleegkundige die toevallig langsreed. De motorrijder is met beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Zijn motor moest worden afgesleept.

Musselkanaal: bejaarde gered
Vrijdagnacht is een bejaarde vrouw van 88 jaar gered door het kordate optreden van twee verpleegkundigen van een bejaardentehuis aan de Paulus Potterlaan. De verpleegkundigen roken een brandlucht en lichtten de hulpverleningsdiensten in. Ondanks de sterke brandlucht kon niet direct de brandhaard worden ontdekt. Uiteindelijk bleek dat in een aanleunwoning een beginnend brandje te zijn. Daarop werd de bewoonster enigszins versuft uit haar woning gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw vond haar bed nogal koud en wilde dit opwarmen met een strijkijzer, waarop het matras begon te smeulen. De bejaarde was inmiddels ingedut in de woonkamer. Zij kon later uit het ziekenhuis terugkeren naar het tehuis.

Groningen: voetgangster aangereden
Vrijdagmiddag is een 66-jarige inwoonster van Groningen aangereden op het zebrapad van de Diamantlaan ter hoogte van de Pyrietstraat. De vrouw wilde oversteken, maar schrok halverwege van een motorrijder die zich niets van de voetgangster aantrok en met hoge snelheid over het zebrapad reed. Daarop deed de vrouw een stap terug het trottoir weer op. Bij een nieuwe poging om over te steken werd de vrouw door een 21-jarige automobiliste uit Groningen aangereden. Het slachtoffer viel over de motorkap en is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis vanwege rugklachten. De politie zoekt getuigen van het ongeval, dat omstreeks 17.50 uur plaatsvond, en met name personen die informatie kunnen verstrekken over de identiteit van de onbekend gebleven motorrijder. Het telefoonnummer is 0900 8844.

Groningen: bestuurster gewond
. Vrijdagmiddag is een 52-jarige vrouw uit Den Andel gewond geraakt toen zij met haar auto over de kop sloeg op de Winsumerweg. De bestuurster van de bestelauto was van de weg geraakt en stuurde in de berm zo tegen dat zij de weg weer opvloog maar ook tegen de vluchtheuvel reed. Vervolgens kwam zij op de kop tot stilstand, nadat zij ook nog een boom had geraakt. De vrouw raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Met een dubbele armbreuk is het slachtoffer overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Door de ravage is de rijbaan richting de stad anderhalf uur afgesloten geweest.

Groningen: mannen aangehouden
Vrijdagmiddag heeft de politie twee mannen (beiden 36 jaar) aangehouden in de Vlasstraat voor overlast in een portiek. Zij zaten daar drugs te gebruiken. Na verhoor zijn de mannen heengezonden, waarbij een een verblijfsverbod kreeg uitgereikt. Vrijdagavond hield de politie een 23-jarige man uit Groningen aan in de Achter de Muur, waar hij de indruk wekte drugs te gebruiken. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: overlast prostitutie
Vrijdagavond heeft de politie een 34-jarige prostituee en haar 46-jarige klant uit Coevorden aangehouden voor overlast. De politie zag dat de prostituee de tippelzone aan de Bornholmstraat verliet en vervolgens bestuurders aansprak. Uiteindelijk werd ze meegenomen door een klant en naar de Helsinkistraat gereden. Daar betrapte de politie het tweetal op heterdaad. Na verhoor zijn de twee met een overlastbon heengezonden.

Groningen: baldadige man aangehouden
Vrijdagavond heeft de politie een 44-jarige man uit Groningen aangehouden voor baldadig gedrag op de kermis. Op de Grote markt viel hij mensen lastig en schold hen uit. Uiteindelijk ging hij tussen de rijdende botsautos doorrennen. De man is na verhoor in de loop van de avond heengezonden.

Groningen: man aangehouden
Vrijdagnacht heeft de politie in de Folkingestraat een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling van een 23-jarige prostituee in de Nieuwstad. Zij was in haar pand door de man in het gezicht geslagen. De man is ingesloten.

Groningen: man aangehouden voor belediging
Vrijdagnacht heeft de politie een 20-jarige man uit Groningen aangehouden in de Nieuwstad voor belediging. De politie stond te praten met een inzittende van een taxi, waarop de man opgefokt op de agenten afstapte en doorgang eiste. De beledigende taal die de man daarbij uitsloeg was voldoende voor de agenten om hem aan te houden. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: man aangehouden
Vrijdagnacht heeft de politie een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De man was in het bezit van negen pilletjes en werd door een portier van een uitgaansgelegenheid vastgehouden en overgedragen aan de politie. De man is ingesloten voor onderzoek.

Groningen: bestuurder onder invloed
Vrijdagnacht heeft de politie een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed (0,7 promille). De man viel op, omdat hij met hoge snelheid over het Lopendiep reed. Op het bureau bleek dat de man in een onverzekerde auto reed en dat zijn rijbewijs was ingetrokken. Hij is met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: dronken man
Vrijdagnacht heeft de politie een 39-jarige man uit Groningen ter ontnuchtering ingesloten nadat hij onwel was geworden in een bar aan de Kajuit. De man had naast alcohol pillen geslikt en was onaanspreekbaar op de grond gaan liggen. Ambulancepersoneel kreeg de man weer aan de praat, waarna hij werd overgebracht naar het bureau. Na een beoordeling van een arts stond de man plots weer op zijn voeten en werd richting huis gebracht.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, telefoonnummer 0900 8844