Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 19-05-2001 10.00 uur Persbericht district Sittard
Heerlen

Persbericht

Sittard; autodieven richten ravage aan

Onbekende autodieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.00 uur met een gestolen auto op de Madridstraat en Parijsboulevard enkele verkeersborden omvergereden. Met de auto die vanaf de Eggerweg was gestolen, reden de dieven eerst op de Madridstraat een verkeersbord omver. Op de hoek van deze straat en de Parijsboulevard moest een tweede bord het ontgelden en werd de radioateur van de auto lek gereden. Nadat de autodieven via een van de parkeerplaatsen waarop de Parijsboulevard terechtkwamen, werden daar een derde verkeersbord en enkele bermpaaltjes omver gereden. Vervolgens heeft men de flink beschadigde auto achter gelaten. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Sittard; Veel overtredingen bij alcoholcontrole Zeven processen-verbaal en drie transacties waren het resultaat van een districtelijke alcoholcontrole die vrijdagavond van 22.00 uur tot zaterdagmorgen 06.00 uur werd gehouden. De controle plaatsen waren op de Bergerweg en Rijksweg-Zuid in Sittard, op de Mauritslaan in Neerbeek en op de Sanderboutlaan in Stein. In totaal moesten 315 bestuurder een blaasproef ondergaan. De resultaten varieerden tussen de 0,8 en 1,4 promille. De drie automobilisten die een transactie kregen aangeboden, moesten een boete van 410 gulden betalen.

Sittard; brand in woonwagen
Vrijdagavond omstreeks 22.15 uur werd brand ontdekt in een woonwagen aan de Sportcentrumlaan. De brandweer bluste de brand. De bewoners bleken niet aanwezig te zijn. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De omvang van de schade is nog niet bekend. De politie beschikt over aanwijzingen dat de brand vermoedelijk is aangestoken. Zij stelt een nader onderzoek in.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)