Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 13.00 uur
Drie personen gewond bij aanrijding

RHENEN - In de nacht van zaterdag- op zondag omstreeks kwart voor twee zijn op de kruising Veenendaalsestraatweg met de Cuneraweg bij een ernstige aanrijding drie personen gewond geraakt.

Een 18-jarige automobilist uit Veenendaal reed samen met een tweede inzittende, waarvan geen gegevens bekend zijn, over de Veenendaalsestraatweg en kwam uit de richting van Elst. Een 27 jarige uit Amsterdam afkomstige automobilist reed over de Cuneraweg en kwam uit de richting van Veenendaal.

De man uit Veenendaal verleende op de kruising geen voorrang aan de voor hem van links komende Amsterdammer. Beide voertuigen botsten op elkaar, waarbij de auto van de 27-jarige man uit Amsterdam de ventweg opschoot. Omdat zij geen veiligheidsgordel droegen werden de 18-jarige en zijn medepassagier door de voorruit uit de auto geslingerd. De bestuurder uit Amsterdam raakte eveneens gewond.

Twee slachtoffers werden per ambulance naar het ziekenhuis in Ede overgebracht, het derde slachtoffers naar het UMC. Nog niet bekend is welk letsel de drie slachtoffers hebben opgelopen.

Vrijwillige politie

DISTRICT HEUVELRUG - De vrijwillige politie van het Politie District Heuvelrug heeft in het eerste kwartaal van 2001 weer een belangrijke bijdrage geleverd aan het politiewerk. In totaal werden 387 diensturen uitgevoerd door de negen vrijwillige medewerkers.

De werkzaamheden waren vooral gericht op toezicht rondom de uitgaansgelegenheden in het district, assistentie van de hondengeleiders, toezicht bij evenementen en deelname aan diverse verkeerscontroles.

Verder werd in de wijken in Veenendaal algemeen toezicht gehouden, assistentie verleend aan de noodhulp bij een zwaar verkeersongeval in de gemeente Rhenen, werden werkzaamheden verricht tijdens een alcoholcontrole in Doorn, surveillance gehouden tijdens Luilakken in Wijk bij Duurstede en bij de wielerronde Veenendaal-Veenendaal. Buiten het district werd toezicht gehouden tijdens de vrijmarkt op Koninginnedag in Utrecht.

Snelheidscontrole

LANGBROEK Vrijdagmorgen tussen kwart over zeven en half negen heeft de politie op de Wijkerweg controle gehouden op de maximum toegestane snelheid van 60 km/h. Zestien automobilisten kregen een proces-verbaal voor te hard rijden. De hoogste boete is voor een automobilist die de Laser apparatuur passeerde met een snelheid van 110 km/h.