Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Stad Utrecht, 13.15 uur
Oplichter aangehouden

UTRECHT Gistermiddag hield de politie op de Albrecht Thaerlaan een 59-jarige man uit Hoorn aan. De man wordt verdacht van tientallen oplichtingen in de stad Utrecht.

Al enige tijd kwamen er bij de politie verschillende aangiften van oplichting binnen. Sinds afgelopen januari gaat het om een twintigtal aangiften. De politie was al enige tijd op zoek naar de oplichter. Zij kon hem gistermiddag, na een melding van een 82-jarige vrouw bij wie de man kennelijk had geprobeerd geld te krijgen, in Tuindorp aanhouden. De man is ingesloten voor verhoor en heeft inmiddels diverse zaken bekend. In totaal heeft de man voor tienduizenden guldens verschillende burgers opgelicht.

De politie adviseert burgers om geen onbekenden binnen te laten en nimmer geld of goederen te overhandigen. Bij verdachte situaties kan uiteraard de politie gebeld worden.

Man rijdt zonder rijbewijs

UTRECHT Vrijdagavond rond negen uur hield de politie een 21-jarige man uit Utrecht aan. Surveillerende agenten zagen de man over de Van Heuven Goedhartlaan rijden terwijl het hen ambtshalve bekend was dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs. Hierop hielden ze de man aan. Deze gaf in eerste instantie een valse naam op. De man heeft voor beide overtredingen een boete gekregen en kon na gedane zaken weer huiswaarts keren. De auto is inbeslaggenomen.

Auto-inbrekers op heterdaad gesnapt

UTRECHT Een voorbijganger zag zaterdagmorgen rond twee uur een drietal mannen in een auto inbreken die geparkeerd stond op de Zoomstraat. De passant belde de politie en gaf een goed signalement door. Hierdoor konden agenten even later op de Balijelaan twee mannen aanhouden. Beiden zijn voor verhoor ingesloten. Een derde verdachte is niet meer aangetroffen. De eigenaar van de auto heeft inmiddels aangifte gedaan. Hij had schade aan zijn portier en contactslot, maar miste geen goederen.

Verkeersongeval

UTRECHT Vrijdagmiddag rond half twee zagen in burger surveillerende agenten hoe een 21-jarige automobilist uit Zeist op de Biltstraat een 16-jarig fietsend meisje uit Utrecht raakte. Het meisje viel bij de aanrijding van haar fiets. De man stapte uit, raapte zijn rechterbuitenspiegel op die bij de aanrijding kapot was gegaan en ging ervandoor. Een van de agenten probeerde hem nog aan te houden en zich als politie kenbaar te maken, maar de Utrechter ging er als een haas vandoor. De agenten stapten weer in hun onopvallende auto en reden achter de man aan.

De politiemensen constateerden dat de automobilist diverse overtredingen beging (te hard rijden, door rood rijden) om aan zijn aanhouding te ontsnappen. Op de Kardinaal de Jongweg konden de agenten de Utrechter tot stoppen dwingen en hielden hem aan. De man is voor verhoor ingesloten. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Bovendien was de auto niet verzekerd. Het meisje kwam aan het bureau en deed aangifte. Voor zover bekend heeft zij geen letsel opgelopen.