Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 13.15 uur
Twee verdachten in gestolen auto aangehouden

AMERSFOORT - Vrijdagavond heeft de politie twee verdachten aangehouden die in de wijk Rustenburg in een gestolen auto rond scheurden.

Omstreeks kwart voor elf zagen surveillerende agenten over de Van Randwijcklaan een personenauto rijden die, na later bleek, van diefstal afkomstig was. Nadat de agenten de auto een stopteken hadden gegeven, vluchtten de drie inzittenden weg in de richting van het Verzetsplein.

De agenten zagen kans om de twee inzittenden aan te houden. De bestuurder wist te ontkomen. De twee verdachten, een 17- en 18-jarige jongen beiden uit Amersfoort, zijn naar het bureau overgebracht en voor verhoor ingesloten.

De 17-jarige raakte licht gewond aan zijn linkervoet, omdat hij tijdens zijn vlucht even bekneld raakte tussen een wiel van de auto en een stoeprand. Hij is onder doktersbehandeling gesteld. De gesignaleerde auto is weggetakeld.

Aanrijding personenauto met fietser

AMERSFOORT Vrijdagmorgen verleende een afslaande automobilist op de kruising Hooglandseweg Zuid met de Kruiskamp geen voorrang aan een fietser, waardoor een aanrijding ontstond.

Omstreeks half acht fietste een 22-jarige vrouw uit Amersfoort over de Bloemendaalsestraat in de richting van de Meridiaantunnel. De vrouw werd met de linkerzijde van de auto geraakt en kwam ten val, waardoor zij licht gewond raakte aan haar linker elleboog. Zij kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld.

Vrouw beroofd van handtas

AMERSFOORT Gisterenmiddag hebben twee onbekend gebleven daders op een snorfiets een 59-jarige vrouw uit Amersfoort van haar handtas beroofd.

Het slachtoffer liep omstreeks kwart voor zes over het Gerard Boedijnerf toen twee jongens, in de leeftijd van 12- 16 jaar, haar op een snorfiets passeerden en haar handtas met een enorme ruk weggristen. Omdat de vrouw het hengsel van de handtas om haar linker hand had gewikkeld, raakte zij daarbij licht gewond.

De politie raadt voetgangers aan om handtassen en dergelijke om de schouder te dragen aan de zijde van de stoeprand, zodat het moeilijker wordt om in het voorbijgaan van je tas beroofd te worden. Afgeraden wordt om een tas diagonaal over de schouder te dragen, gezien de kans op lichamelijk letsel dat kan worden opgelopen.

Automobilist rijdt onder invloed

AMERSFOORT Vrijdagavond heeft de politie op de Amsterdamseweg de bestuurder van een auto betrapt op het gebruik van alcohol.

De eerste blaastest was aanleiding om de man aan te houden en over te brengen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees een alcoholpromillage aan van 0,95 promille, bijna tweemaal zoveel als is toegestaan. Met een transactie van fl. 700, - , en een rijverbod van drie uur is de man heengezonden.