Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 19-05-2001 Persbericht 19 mei 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Drie mannen aangehouden voor diefstal vrachtautoladingen

Vrijdag 18 mei zijn door de Afdeling Regionale Recherche van de politie Brabant Zuid-Oost in samenwerking met de Politie Limburg Noord drie Eindhovenaren aangehouden. De drie, 35, 29 en 21 jaar oud worden verdacht van een aantal inbraken in bedrijven en diefstal van vrachtwagens met lading. De drie pleegden die diefstallen in Nederland en België. De buit van de dieven bestond hoofdzakelijk uit autobanden en computers. De waarde van de gestolen goederen omvat ongeveer 2 miljoen gulden. De inbraken bij bedrijven werden hoofdzakelijk in de regio Eindhoven uitgevoerd. De vrachtautos met hun lading werden veelal in het westen van het land gestolen. Tijdens de aanhouding van een van hen, in het stadsdeel Tongelre vonden de agenten een hennepkwekerij met ruim 170 planten, die klaar waren om geoogst te worden. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boschdijk is vrijdagavond om 21.15 uur een 50-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies op het politiebureau 0.55 promille hetgeen hem een boete van f. 410,- opleverde. Een 44-jarige Eindhovenaar die, zaterdagmorgen om 2.00 op de Stratumsedijk werd gecontroleerd op alcoholgebruik en 0,6 promille blies kreeg eveneens een boet van f. 410,- Zaterdagmorgen rond 0.40 uur is op de Boschdijk een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man blies op het politiebureau 1,3 pro mille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zaterdagmorgen om 1.00 uur werd een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man blies 1,6 promille. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Op de Orionstraat werd vrijdagavond om 21.40 uur een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man weigerde echter mee te werken aan de blaastesten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zaterdagmorgen om 2.50 uur is in de Garonnelaan een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden, omdat hij onder invloed achter stuur van zijn auto zat. De man blies op het politiebureau 1,56 promille. Zijn rijbewijs wordt ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Op de Kronehoefstraat is zaterdagmorgen om 3.50 uur een 23-jarig Helmonder aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. De man blies op het politiebureau 1,10 promille. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In de Anton Coolenlaan is zaterdagmorgen om 4.15 uur een 24-jarige man uit Valkenswaard aangehouden die onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Hij blies 1,15 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Eindhoven: Man beroofd van f. 25,- Vrijdagavond kort na 21.00 uur is op de Boschdijk een 21-jarige man beroofd van f. 25,-. Hij fietste op de ventweg waar hij werd klem gereden door twee fietsers. De twee bedreigden het slachtoffer met messen en eisten zijn geld. Het slachtoffer gaf hen f. 25,- maar omdat de dieven niet geloofden dat dat alles was wat de man bij zich had controleerden ze zijn portemonnee. Toen ze zich overtuigd hadden dat het slachtoffer niet meer bij zich had zijn ze vertrokken richting een nabij gelegen park.

Eindhoven: Drugs
Zaterdagmorgen rond 4.20 uur is op het Begijnenhof een 17-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten betrapten hem toen hij aan het dealen was. Hij ging er vandaar maar werd toch nog in zijn kraag gegrepen. In zijn broekzakken had hij 10 cachets met vermoedelijk cocaïne. De drugs zijn in beslaggenomen en de jongen is ingesloten.

Helmond: Vrouw lastig gevallen
Zaterdagmorgen om 1.45 uur is in de B van der Helststraat een 21-jarige Helmonder aangehouden. Hij had kort daarvoor een 66-jarige vrouw bij haar keel gegrepen en was haar woning binnengedrongen. Het slachtoffer kwam samen met een vriendin thuis en toen ze uit haar brommobiel stapte werd ze door de man belaagd en bij haar keel gegrepen. Hij drong haar woning binnen maar kon door de echtgenoot van de vrouw naar buiten gewerkt worden. De politie hield kort daarop de man aan. Hij bleek flink onder invloed van cocaïne. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man bedreigt buren en agenten
Zaterdagmorgen rond 2.50 uur heeft de politie in de Maaslaan in Helmond en 35-jarige Helmonder aangehouden. De politie had eerder op de avond een hond bij de woning in beslaggenomen, omdat die hond, na verschillende waarschuwingen aan de eigenaar, steeds overlast veroorzaakte. Bij thuiskomst ging de verdachte naar zijn buren, schopte daar tegen de deur en bedreigde hen. Toen de politie kwam bedreigde hij de agenten met een stofzuigerbuis. De man werd ondanks zijn verzet aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Deurne: Verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Langstraat in Deurne zijn zaterdagmorgen om 06.35 uur twee Helmonders gewond geraakt. Een 74-jarige Helmonder, die met zijn auto uit de richting Helmond kwam, zag op de ventweg zijn vrouw lopen en keerde daarop zijn auto. Een 49-jarige vrouw die met haar auto achter hem reed week uit naar links en raakte de andere auto in de flank. De 74-jarige Helmonder is met diverse fracturen en inwendige bloedingen naar het St Anna ziekenhuis gebracht en de vrouw is met inwendig letsel en diverse fracturen naar het Elisabeth ziekenhuis in Venray gebracht.

Gemert: Auto brandt uit
Vrijdagavond rond 23.45 uur is op de Daalhorst in Gemert een auto volledig uitgebrand. Een passant zag de brandende auto staan en waarschuwde brandweer en politie. De auto brandde volledig uit. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Gemert: Brandstichting
In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden brand gesticht bij een woning aan de Kromweg in Gemert. In de brievenbus was een lap stof en papier gestopt en in brand gestoken. Toen de bewoner vanmorgen opstond ontdekte hij dat de hal van zijn woning vol rook en roet zat. De deur liep brandschade op. De politie stelt een onderzoek in.

Best: Onder invloed
OP de Oirschotseweg in Best is zaterdagmorgen rond 1.00 uur een 22-jarige man uit Oirschot aangehouden die onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man blies op het politiebureau 1,2 promille. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Veldhoven: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 2.40 uur is op de Zandoerleseweg een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man weigerde aan de politieonderzoeken mee te werken. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Gestolen wielen
Zaterdagmorgen rond 2.30 uur is door de politie op de Dreef in Veldhoven een 18-jarige inwoner van s Gravenhage aangehouden. Agenten zagen de man met een brommertje met aanhangwagen rijden. In het aanhangwagentje vervoerde hij twee autovelgen met daarop de banden. De autowielen waren gestolen bij een bedrijf aan de Dorpstraat in Veldhoven. De man, die onder voorwaarden van justitie op vrije voeten was, is weer op het politiebureau ingesloten.

Bergeijk: Inbraak winkel
Zaterdagmorgen rond 3.15 uur is ingebroken in een winkel aan het Hof in Bergeijk. De voordeur van de winkel werd opengebroken. De inbrekers vonden echter niets van hun gading en vertrokken zonder buit.

Asten: Onder invloed
Zaterdagmorgen rond 5.15 uur is in Asten in de Kluisstraat een 20-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man was onder invloed van alcohol met een auto een tuin van een woning ingereden. De bestuurder was niet alleen onder invloed van alcohol maar hij had geen rijbewijs en het kenteken van de auto was geschorst. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.