PERSBERICHT

Verhuizer John Poldervaart wint
nationale competitie 'Inpakker van het Jaar'

Delftenaar John Poldervaart, werkzaam bij verhuisbedrijf Van der Ent/Kuster Koot in Spijkenisse, is zaterdag 19 mei winnaar geworden van de nationale competitie 'Inpakker van het jaar'. Dat gebeurde tijdens de landelijke finale op Papendal in Arnhem. Poldervaart versloeg de winnaar van 1999, Peter Wassink, die zaterdag als tweede eindigde.

Ranglijst:

1. J. Poldervaart,
werkzaam bij Van der Ent/Kuster Koot in Spijkenisse
2. P. Wassink, werkzaam
bij H. Tipker BV in Voorschoten

3. R. Hogeveen, werkzaam bij Voerman Int.
Verhuizingen in Leidschendam

4. L.C. van der Post, werkzaam bij Interdean BV in Alphen aan den Rijn.

Tijdens de finale moesten de deelnemers een zending kwetsbare verhuisgoederen gereed maken voor verscheping overzee. Kenmerkend voor exportzendingen is dat alle goederen afzonderlijk worden ingepakt. Alle deelnemers kregen dezelfde spullen in te pakken: een wandklok, een spiegel, een contrabas, een kroonluchter en een fauteuil. Ze kregen hiervoor een uur de tijd en mochten gebruik maken van diverse inpakmaterialen, zoals karton, papier en plastic. Een vakkundige jury beoordeelde de kandidaten op inpaktechniek, creativiteit en presentatie. De finalisten hadden zich gekwalificeerd tijdens de voorronde op 10 februari.

De inpakwedstrijd is een initiatief van de SAVAM, de vereniging van Erkende Verhuizers in Nederland, en de Vakopleiding Transport en Logistiek. De competitie wordt om de twee jaar georganiseerd. Het fenomeen 'inpakwedstrijd' is vanuit Engeland naar Nederland overgewaaid en werd zaterdag voor de tweede keer georganiseerd. Met de inpakwedstrijd wil de SAVAM het belang aangeven van een goede inpaktechniek. Inpakken is een vak, aldus de SAVAM. De verpakking bepaalt voor zestig procent het succes van de verhuizing.
De SAVAM, die onderdak vindt bij Transport en Logistiek Nederland, verenigt ongeveer vierhonderd erkende verhuisbedrijven.

Bel voor meer informatie met Clarisse Buma, woordvoerder Transport en Logistiek Nederland, 079-3636115, 06-51806340.