PERSBERICHT VERSPREIDING TURKS AFFICHE GESTOPT
betreft: affiche met schaap voor EK Turks Olieworstelen

Geachte redactie,
hedenavond heeft de organisatie van de Amsterdam Kirkpinar, welke op zondag 17 juni a.s. in sportcomplex Jaap Eden zal worden gehouden, besloten te stoppen met de verspreiding van het niet onomstreden affiche voor dit Turkse Olieworstelfestival.
Ook zullen dit weekend de reeds verspreidde affiches worden verwijdert. Dit naar aanleiding van ruim driehonderd reacties die wij de afgelopen dagen via onze website ontvingen.
Op het affiche (te vinden op de website http://go.to/oilwrestling) stond dit jaar geen olieworstelaar maar een enkel schaap, met de tekst: "dit jaar zonder agha-schaap...maar met EXTRA attracties!".

In verband met het MKZ zou dit jaar voor het eerst in de zeven oude traditie van deze sport geen zogenaamd agha-schaap aanwezig kunnen zijn. De traditie wil dat de hoogste bieder op dit schaap de agha (ceremonie-meester) is van de Kirkpinar van het volgend jaar.
We betreuren dat veel mensen zich hieraan stoorden, hetgeen absoluut niet onze bedoeling is geweest.
Er wordt inmiddels hard gewerkt aan een nieuw affiche, welke medio volgende week gereed moet zijn.

Het is dit jaar voor de vijfde keer dat de Europese Kampioenschappen Olieworstelen in Amsterdam worden gehouden. Het Olieworstelfestival is inmiddels uitgegroeid tot de meest succesvolle allochtoonse sportwedstrijd in de Benelux en wordt dit jaar voor het eerst in sportcomplex Jaap Eden gehouden. Het is een waar sportief festijn voor de hele familie en we hopen u dan ook te mogen begroeten op de Amsterdam Kirkpinar van zondag 17 juni a.s.
De aanvang van het evenement is om 11 uur ´s ochtends. Meer info? Email kirkpinar@hotmail.com of ga naar http://www.kirkpinar.50megs.com/

De organisatie van de Amsterdam Kirkpinar 2001
TURKS HUIS/TÜRKEVi
Van Hogendorpstraat 195
Amsterdam
Tel. (+31) 020 - 684 57 12
Giro 639 14 12
Postbox 58070
1040 HB Amsterdam