Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdag op zaterdag
13:51 zaterdag 19 mei 2001

Martin Panman
0651611628

Auto tegen postkantoor
EMMEN. Vannacht kreeg de politie een melding dat er een auto tegen het postkantoor aan de Hoofdstraat in Emmen was gereden. Terplaatse trof de politie de auto aan. De bestuurder, een 25 jarige inwoner van Emmen, bleek met zijn auto tegen het postkantoor te zijn gereden. Zowel het postkantoor al de auto werden hierdoor beschadigd. Verder bleek dat de man alcohol gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 620 ugl. De Emmenaar is ter ontnuchtering ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en met een proces-verbaal mag hij vandaag vertrekken.

Auto in de tuin
VALTHERMOND. Vannacht trof de politie in een tuin van een woning aan het Noorderdiep een personenauto aan. Onderzoek wees uit, dat de 30 jarige bestuurder uit 2e Exlooermond in Groningen uit was geweest en op de terugweg was hij achter het stuur in slaap gevallen. De auto raakte eerst in de berm van de weg. Vervolgens wilde de bestuurder corrigeren, maar dit lukte niet goed. Hij reed de tuin in en kwam tegen de woning tot stilstand. Zowel de bestuurder als zijn passagier werden gewond overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Dodelijk verkeersongeval (aanvulling op eerder bericht) EMMEN. Bij het gistermiddag gebeurde ongeval op de RW34 zijn drie personen om het leven gekomen, een bestuurster van een busje, een 53 jarige vrouw uit Zuidbroek en twee inzittenden van een personenauto van respectievelijk 51 jaar, afkomstig uit Klazienaveen en 44 jaar, afkomstig uit Schoonebeek. Twee personen raakten gewond een 54 jarige inwoner van Valthermond en een 41 jarige inwoner van Coevorden. Twee Greyhounds die zich in de auto van de vrouw uit Zuidbroek bevonden hebben het ongeval ook niet overleefd.
Rond middernacht is de weg weer voor het verkeer vrijgegeven. Het ongeval is ontstaan doordat de personenauto waarin de twee dodelijk slachtoffers te betreuren waren (deze auto reed in de richting van Coevorden) op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer frontaal in botsing kwam met een vrachtauto. Beiden kwamen door de aanrijding op de westelijke rijbaan terecht en daar ontstond nogmaals een nagenoeg frontale aanrijding met de auto bestuurd door de inwoonster van Zuidbroek. Ook deze auto reed in de richting van Coevorden. De 21 jarige bestuurder van de vrachtauto afkomstig uit Emmen werd niet gewond.

Vrouw lastig gevallen
HOOGEVEEN. Vannacht kreeg de politie een melding dat een vrouw lastig gevallen werd door inzittenden van een personenauto. Onderweg naar de meldster zag een politiesurveillance de bewuste personenauto rijden. Aan de bestuurder werd een stopteken gegeven, maar deze negeerde dat. Ook van het blauwe zwaailicht raakte de bestuurder niet onder de indruk en reed door. De auto inhalen lukte ook niet, omdat de bestuurder naar links uitweek. Na ook nog een rood verkeerslicht te hebben genegeerd, stopte de bestuurder uiteindelijk. De bestuurder werd aangehouden en samen met zijn medepassagier overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de bestuurder een valse naam op. Pas later gaf hij zijn juiste naam op. Het bleek te gaan om een 23 jarige inwoner van Beilen. Hij blies 430 ugl. Hij wordt vandaag verder gehoord en zal in de loop van dag worden heengezonden.

Tasjesroof
HOOGEVEEN. Vrijdagmiddag liep een 43 jarige vrouw uit Zwolle over de Bentinckslaan in Hoogeveen. Om even over vijf werd zij voorbij gefietst door een jongeman. Deze pakte haar polstasje en fietste hard weg in de richting van de bibliotheek. De verdachte is ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 180 lang, had een licht getinte huidskleur, droeg een cap met vale gele klep. Hij had zwart haar met bakkebaarden en fietste op een damesfiets.
In de polstas zat o.a. een geldbedrag en bankpasjes. De vrouw deed aangifte.

Vechtpartij
SPIJKERBOOR.
In een café in Spijkerboor ontstond vannacht een vechtpartij tussen een inwoner uit Nieuw Annerveen en Halsteren. De man uit Halsteren was daar in verband met een bruiloft en kreeg ruzie met de Nieuw Annervener omdat deze een gesprek met zijn vrouw aanknoopte. Uiteindelijk werd de Haltenaar uit het café gezet.. Hij gooide toen een tafel door de ruit van de voordeur en vernielde een andere deur. De politie nam de man mee naar het politiebureau.

Potloodventer gepakt
PEIZE. Een 50 jarige man uit Opeinde is vrijdagmiddag in Peize aangehouden. Begin april deed een vrouw aangifte van openbare schennis en naar aanleiding van het signalement van de auto kon de man worden aangehouden. De man bekende het feit. Hij krijgt een proces-verbaal.

Hennepkwekerij opgerold
ASSEN. Aan de Doevenkamp is vrijdagmiddag een professionele hennepkwekerij opgerold. De flat was volledig omgebouwd als kwekerij. In drie kamers stonden groeitafels met daarin de planten. Op ingenieuze wijze werden de planten geautomatiseerd voorzien van water, groeistof en licht. In totaal werden 600 planten, die bijna getopt konden worden inbeslaggenomen. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. De planten zijn inmiddels vernietigd en de rest van de apparatuur is inbeslaggenomen. De woning eigenaar deed aangifte omdat in de woning nogal wat vernielingen zijn aangericht. Muren, deuren en kozijnen waren zwaar beschadigd doordat er gaten in gemaakt waren voor de ventilatie en voor allerlei leidingen.. De huurder van de woning was niet aanwezig.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe