Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
Brussel, 18 mei 2001.

Rondetafel sociale organisaties-regering dringend nodig


Agalev en Ecolo hebben al aangekondigd dat ze de ordewoorden van de manifestatie van de sociale organisaties van nu zondag 20 mei steunen. Zij zullen ook op de betoging aanwezig zijn.*

Voor Agalev en Ecolo moeten regering en sociale partners snel rond de tafel gaan zitten om een plan op te stellen voor het welvaartsvast maken van alle uitkeringen en de verhoging van de minimumuitkeringen in het bijzonder.

Agalev en Ecolo vragen:

· dat bovenaan de agenda van het overleg het welvaartsvast maken van de uitkeringen staat en de verhoging van de minima.
· dat de rondetafel zich in de eerste plaats buigt over de eisen van het 20 mei platform. Overleg over andere vragen ivm. de toekomst van de sociale zekerheid is nodig, maar niet prioritair.

· dat ook met andere sociale organisaties gepraat wordt.
Agalev en Ecolo hopen dat de sociale wetsvoorstellen die ze indienden in de Kamer over bovenstaande eisen snel behandeld worden.

Jos GEYSELS, politiek secretaris AGALEV
Philippe Defeyt, federal secretaris ECOLO


*Agalev en Ecolo(Jos Geysels, Philippe Defeyt, een uitgebreide parlementaire delegatie en groene militanten) verzamelen om 13.30 u. in de Henri Mausstraat (naast de Beurs)


Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail pers@agalev.be

Agalev via InterNet
e-mail persdienst: pers@agalev.be
agalev homepage : http://www.agalev.be/
persteksten : http://www.agalev.be/pers/