Milieudefensie

Aankondiging voor de pers

Manifestatie tegen Wet Luchtvaart Milieudefensie houdt luchtfotosessie in Bulderbos

Amsterdam / Haarlemmermeer, 14 mei 2001 --- Op zondag 20 mei laat Milieudefensie boven het Bulderbos een bijzondere luchtfoto maken: een groepsportret van vele Bulderbosbezitters en hun sympathisanten. Met een zeppelin gaat een camera de lucht in, die alle Bulderbosfans op de foto zet. Zij vormen op de grond de leus Stop Wet Luchtvaart! Daarmee protesteren zij tegen de Ontwerpwet Luchtvaart, waarmee het kabinet de milieugrenzen voor Schiphol flink wil oprekken. Het gevolg van deze wet is meer vervuiling, lawaai en gevaar.

Schiphol is eind maart een nieuwe onteigeningsprocedure gestart om het Bulderbos in handen te krijgen. De Bulderboseigenaren hebben hun bos een jaar geleden te koop aangeboden. De prijs is een beter milieu. Maar minister Netelenbos is niet bereid die prijs te betalen, gezien de Ontwerpwet Luchtvaart die nu ter behandeling bij de Tweede Kamer ligt. Zolang deze wet op tafel ligt, zullen de eigenaren het Bulderbos niet opgeven. Zeker gezien de recente uitspraak van de Raad van State, die de vergunning voor het vliegen op de vijfde baan heeft geschorst.

De luchtfotosessie start om 14.00 uur en wordt omlijst door muziek en toespraken. De presentatie is in handen van Bob Fosko. Er zijn toespraken van Wijnand Duyvendak, directeur van Milieudefensie, en schrijver Karel Glastra van Loon. De Amsterdam Klezmer Band en de city- folkband The Watchman verzorgen de muziek. Ook is er een programma voor kinderen. Om 16.00 uur eindigt de actie. Daarna kan iedereen die dat wil de bulderbosluchtfoto met een brief via de website www.milieudefensie.nl/bulderbos aan Tweede- Kamerleden sturen. 'Luchtpost' om deze Wet Luchtvaart niet te accepteren.

Om 12.00 uur vindt, ook in het Bulderbos, een openbare ledenvergadering plaats van de Vereniging Milieudefensie Bulderbos. Boom- en grondbezitters worden bijgepraat over de stand van zaken rond de onteigeningspogingen door Schiphol en spreken over mogelijke acties.

Er rijden vanaf 11.00 uur gratis pendelbussen tussen NS-station Hoofddorp en het Bulderbos.

Wat: Luchtfotosessie Bulderbos Wanneer: Zondag 20 mei 2001, vanaf 14.00 uur Waar: Bulderbos, Vijfhuizerweg Voor wie: Alle liefhebbers van méér milieu en minder Schiphol