PERSBERICHT

Rock around the Jukebox Outdoor zondag 20 mei 2001 op Autotron Jukebox-liefhebbers treffen elkaar in open lucht

ROSMALEN - De liefhebbers van de jukebox - en alles wat daar omheen hangt en gebeurt - komen dit jaar op Autotron ruimschoots aan hun trekken. Nog voordat het bekende spektakel Rock around the Jukebox weer in oktober losbarst, worden de echte fanaten op hun wenken bediend op Rock around the Jukebox Outdoor. Het unieke van dit evenement, dat zondag 20 mei voor de eerste keer in Rosmalen wordt gehouden, is dat het in de open lucht plaats vindt.

Al vele jaren behoort Rock Around the Jukebox tot één van de best bezochte evenementen die op Autotron worden gehouden. Organisator Frits Aalders hoort na afloop vaak maar één kritische opmerking van de handelaren die standruimte hebben gehuurd: "We hebben te weinig plek om onze hele handel uit te stallen." De reden waarom in oktober slechts een gedeelte van de negotie kan worden geëtaleerd, is feitelijk de populariteit van de happening. De belangstelling voor standruimte is dermate groot dat de organisatie maar een beperkt aantal vierkante meter beursvloer ter beschikking van de individuele handelaar kan stellen. Op het verzoek jaarlijks een tweede Rock around the Jukebox te organiseren is Aalders nooit in gegaan - hij houdt zijn oktoberbeurs graag exclusief. Om toch aan het nadrukkelijke verzoek uit de markt te voldoen, besloot zoon Ernst Rock around the Jukebox Outdoor in het leven te roepen.

Zoals de naam van het evenement al aangeeft, wordt Rock around the Jukebox Outdoor in de open lucht gehouden. Ernst Aalders: "Op het buitenterrein van Autotron hebben we de beschikking over voldoende ruimte. De beursvloer kan naar believen worden uitgebreid. Handelaren kunnen dus hun hele hebben en houden meenemen en uitstallen." Ernst Aalders verwacht meer dan tweehonderd standhouders op zondag 20 mei te kunnen begroeten. Daaronder zijn er die compleet gerestaureerde jukeboxen aanbieden. De nadruk zal echter heel duidelijk komen te liggen op onderdelen en nog op te knappen muziekmachines. Organisator Aalders: "De doe-het-zelver heeft behoefte aan een plaats waar hij terecht kan voor onderdelen. Die plek gaan wij hem bieden. Op Jukebox Outdoor is werkelijk alles te koop wat hij nodig heeft voor het zelf restaureren of reviseren van een machine." Op Rock around the Jukebox Outdoor draait het niet alleen om de jukebox. Ook andere attributen uit de jaren '50 en '60 zoals: flipperkasten, eenarmige bandieten, koelkasten, benzinepompen, neons, emaillen borden, radio's, televisies, ventilatoren, kleding, pindapotten, speelgoed, serviesgoed, verlichting, posters, meubilair en grammofoonplaten, blijken nog altijd tot de verbeelding te spreken.

Vertier vormt in mei een belangrijk item. Er zal dan ook live-muziek gespeeld worden uit de jaren '50, '60 en '70, door de Blue Moon Rockers, de Rub-a-dubs Pets Boem Gang en... The Firebirds uit Engeland, de publiekstrekker van de laatste Jukeboxbeurs. Zij zullen wederom 50-er jaren en rockabilly-muziek ten gehore brengen.

Autotron verwacht een gezellige drukte op Jukebox Outdoor. Een bezoek aan de happening kan uitstekend worden gecombineerd met een rondgang over het gezelligste autopretpark van Nederland. AutoDome en Autopretpark zijn gedurende het evenement geopend. AutoDome biedt permanent onderdak aan de eigen unieke historische Autotron-automobielcollectie en presenteert tevens vele facetten van de automotive branche.

Rock around the Jukebox Outdoor is zondag 20 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt fl. 21,50 voor volwassenen, kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen fl. 17,50.

Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen en wordt op de ANWB-borden aangegeven. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292.

Voor meer informatie, bel de Autotron Infolijn 073 523 33 00. Of kijk op www.autotron.nl

Rosmalen, maart 2001