STICHTING PROMOTIE DEN HAAG

'UITpakken' geblazen in het centrum van Den Haag

'UITpakken' geblazen in het centrum van Den Haag

Wie tijdig kaartjes wil kopen voor de theaterhits van het volgende culturele seizoen moet zo snel mogelijk de Theater- & Concert Bestelgids 2001-2002 van Uitpost Haaglanden zien te bemachtigen. Op zondag 20 mei, tussen 12.00 en 16.00 uur, wordt de gids op theatrale wijze gelanceerd in de Haagse binnenstad onder de titel 'UITpakken'.

Naast het uitdelen van deze nieuwe gids, zullen diverse culturele instellingen uit Den Haag zich op opvallende wijze presenteren. Het programma bevat onder meer:

- Het Nationale Toneel met een scène uit Huis & Tuin met Gijs Scholten van Aschat en Carine Crutzen

- Toneelgroep De Appel met een verrassingsact
- Het Residentie Orkest met Trio Resorque (blazersensemble)
- Korzo met een danspresentatie

- Theater Diligentia & PePijn: Marcel Verreck
- Het Holland Dance Festival met een danspresentatie door 30 studenten van de Rotterdamse Dansacademie

- Het Volksbuurtmuseum: Ahmed Essadki (Marokkaanse verteller)
Het bijzondere aan deze optredens is dat ze te zien zijn in de etalages van bekende winkels in de Haagse binnenstad: De Bijenkorf, Marks & Spencer, V&D, Hema en Maison de Bonneterie. Daarnaast kunnen in de Grote Marktstraat, de Paleispromenade en de Passage diverse straattheatervoorstellingen en animaties verwacht worden van Jaap Slagman (Levend Schilderij), Nakupelle (Bon Appetit), Theater Kameleon (De wandelende Kast), Close Act (Insects), O Lava (Yes iam) en De Muzen.

De Theater & Concert Bestelgids bestaat uit verschillende theater-, muziek-, cabaret-, en dansproducties (ruim 850 voorstellingen) in Den Haag, Zoetermeer, Delft, Rijswijk en Naaldwijk. Met de bestelbon kan naar eigen keuze een favoriet abonnement samengesteld worden. De kaarten worden vervolgens thuis bezorgd. De gids kan overigens ook telefonisch besteld worden bij Uitpost Haaglanden: 070-3633833.

'UITpakken' is een initiatief van Uitpost Haaglanden, de grootwinkelbedrijven in de Haagse binnenstad en diverse Haagse culturele instellingen. Voor het tijdschema van het programma: zie www.uitpost.nl