PERSBERICHT

Groningen, 4 mei 2001

IN GESPREK MET PETER GREENAWAY!

Peter Greenaway is gefascineerd door de Middeleeuwen. Een van de redenen waarom hij toezegde de tentoonstelling Hel en Hemel. De Middeleeuwen in het Noorden vorm te willen geven. Het resultaat is een theatrale, filmische omgeving waarin de bezoeker het belangrijke vraagstuk van de Middeleeuwen: hel of hemel? aan den lijve ervaart.

Over zijn inrichtingsconcept van de tentoonstelling, over zijn én ons beeld van de Middeleeuwen gaat Greenaway in gesprek met de aanwezigen. Het belooft een spraakmakende middag te worden. Voor dit evenement is een beperkt aantal kaarten beschikbaar!

Greenaway is bekend geworden als regisseur van films zoals A Zed & Two Noughts, The cook, the thief, his wife and her lover, Prospero's Books en The Pillow Book. Hij heeft tevens grote tentoonstellingen ontworpen in o.a. Bologna en Malmö.

Praktische gegevens
Wanneer:
zondag 20 mei, 14.00-15.00 uur, Auditorium Groninger Museum Kosten:
f 20,- / f 10,- (studenten op vertoon van collegekaart) Voorverkoop & reserveringen vanaf 8 mei bij het Groninger Museum Openingstijden kassa: dinsdag t/m zondag 10.0016.45 uur Reserveringen: 050 3 666 520, dinsdag t/m zondag 10.0016.45 uur Tevens kaartverkoop aan de zaal, vanaf 30 minuten voor aanvang.