Stichting Breath Bulletin

Nico de Borst loop van Rotterdam naar Breda

CAPELLE AAN DEN IJSSEL Nico de Borst, voorzitter van de stichting Breath, begint zondag 20 mei aan een nieuwe tocht om wederom geld voor het Sparta Rotterdam kinderdorp in het Roemeense Constanta/Terchirghiol bij elkaar te lopen. De Capellenaar vertrekt 's ochtends om 4.00 uur vanaf het ENECO-Kasteel in Rotterdam om 65 kilometer later, rond 14.00 uur, vlak voor aanvang van het competitieduel NAC Sparta, in het Fuji-stadion in Breda te arriveren.

De Borst die eerder, in Sparta-shirt, naar Volendam, Utrecht en van Heerenveen naar Rotterdam liep, hoopt met de tocht de bouw van het Sparta Rotterdam kinderdorp dichterbij te brengen. Het plan is om in Roemenië negen huizen te bouwen die elk onderdak gaan bieden aan acht met HIV besmette weeskinderen. Daarnaast wordt het complex in Constanta/Terchirghiol voorzien van een informatiecentrum over aids en HIV. Belangrijkste doel van het Sparta Rotterdam kinderdorp is om weeskinderen een menswaardig onderdak te bieden en in het dorp zorg te dragen voor alle eerste levensbehoeftes.

De bouwgrond voor het Sparta Rotterdam kinderdorp is onlangs door de Roemeense overheid gratis ter beschikking gesteld. De kinderbescherming in Constanta zal het personeel voor de huizen gaan leveren. De totale kosten van het project bedragen 600 duizend gulden. De stichting Breath heeft door diverse acties inmiddels 145 duizend gulden op de rekening staan. Nico de Borst hoopt daar komende zondag met de 65 kilometer lange loop van Rotterdam naar Breda 60 duizend gulden aan toe te kunnen voegen.