Stichting Breath Bulletin

Big Brother-Ruud steunt Nico de Borst

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ruud Benard, bekend van de debuutversie van Big Brother heeft Nico de Borst toegezegd komende zondag, 20 mei, de laatste tien kilometer van diens in totaal 65 kilometer lange tocht van het Sparta Kasteel naar het Fuji-stadion te zullen begeleiden. De blonde Brabander zal zich in shirt van zijn favoriete club NAC bij Terheijden bij de altijd in Sparta-shirt lopende voorzitter van de stichting Breath voegen. Samen zullen zij de tocht rond 14.00 uur op de middenstip van het Fuji-stadion eindigen.

De Borst die eerder, in Sparta-shirt, naar Volendam, Utrecht en van Heerenveen naar Rotterdam liep, hoopt met de tocht de bouw van het Sparta Rotterdam kinderdorp dichterbij te brengen. Het plan is om in Roemenië negen huizen te bouwen die elk onderdak gaan bieden aan acht met HIV besmette weeskinderen. Daarnaast wordt het complex in Constanta/Terchirghiol voorzien van een informatiecentrum over aids en HIV. Belangrijkste doel van het Sparta Rotterdam kinderdorp is om weeskinderen een menswaardig onderdak te bieden en in het dorp zorg te dragen voor alle eerste levensbehoeftes.

De bouwgrond voor het Sparta Rotterdam kinderdorp is onlangs door de Roemeense overheid gratis ter beschikking gesteld. De kinderbescherming in Constanta zal het personeel voor de huizen gaan leveren. De totale kosten van het project bedragen 600 duizend gulden. De stichting Breath heeft door diverse acties inmiddels 150 duizend gulden op de rekening staan. Nico de Borst hoopt daar komende zondag met de 65 kilometer lange loop van Rotterdam naar Breda 60 duizend gulden aan toe te kunnen voegen. Als gevolg van een live-interview bij de radiozender StadsRadio Rotterdam stortten particulieren en bedrijven een gift. Sportdrank AA Drink bood spontaan aan om de dorst van De Borst tijdens de 65 kilometer lange tocht te lessen.