PERSBERICHT - 20 MEI 2001

Safari Beekse Bergen heropent autosafari

Safari Beekse Bergen heeft zaterdag 19 mei zijn autosafari heropend. Het park had begin maart van dit jaar de autosafari preventief gesloten in verband met de in Nederland aanwezige, zeer besmettelijke ziekte Mond- en Klauwzeer (MKZ).

Het is inmiddels bijna vier weken geleden dat de laatste MKZ uitbraak is geconstateerd. Ook zijn er in deze periode geen verdachte gevallen meer gesignaleerd. Daarom acht de directie het weer verantwoord bezoekers met de auto het park in te laten rijden. Vanaf zaterdag is het dus weer mogelijk om op alle bekende manieren Safari Beekse Bergen te bezoeken, dat wil zeggen; met de auto, wandelend, met de Safaribus en de Safariboot.

De sluiting van de autosafari was een opmerkelijke gebeurtenis. In de 33-jarige historie van Safari Beekse Bergen is de autosafari nog geen dag gesloten geweest. In de afgelopen periode was deze maar liefst 74 dagen gesloten.

Voorzorg
Bij de openstelling van de autosafari worden nog een aantal voorzorgsmaatregelen in acht genomen. Bezoekers wordt verzocht met hun auto over matten met ontsmettingsmiddel te rijden. Daarnaast blijven de ontsmettingsmatten bij de voetgangersentree aanwezig. De dieren in de kinderboerderij zijn nog niet teruggekeerd. Op verzoek van de bevoegde instanties is dit uitgesteld tot juni 2001.

Gelukkig is de openstelling van het park niet meer alleen gebonden aan het toelaten van auto's in het park. De afgelopen jaren heeft Safari Beekse Bergen getracht steeds meer Safarimogelijkheden aan te bieden aan haar gasten. De belangrijkste ontwikkeling hierbij is de aanleg van grote wandelgebieden. Daarnaast kunnen bezoekers per Safaribus -of boot het park bezoeken. Hierbij wordt hun Safari begeleid door een gids.

Informatie
Safari Beekse Bergen is dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur De entree bedraagt voor volwassenen fl. 26,- p.p. , kinderen 3 t/m 11 jaar en 60+: fl. 23,- p.p. en kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Met één toegangsbewijs kan de bezoeker gebruik maken van alle Safarimogelijkheden (autosafari, Safaribus/boot en de Wandelsafari).