Politiebericht Groningen: Diverse 20-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 20 mei 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: jongen (17) aangehouden voor vernieling

Na een melding door getuigen van een vernieling van een ruit zaterdagnacht in een flat aan de Jan Steenstraat ging de politie op onderzoek uit. Op basis van het signalement werd op de Vismarkt een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor de vernieling. De jongen die een bloedende hand had verklaarde in beschonken toestand met zijn fiets op de galerij tegen de ruit te zijn gereden. Zijn hand is behandeld in het ziekenhuis en hij kreeg een proces-verbaal.

Groningen: taxichauffeur overvallen; drie verdachten opgepakt

Een 21-jarige taxichauffeur is zaterdagnacht overvallen door twee mannen en een vrouw op de taxistandplaats van het Noorderstation. De man werd bij de overval bedreigd met een mes en kreeg pepperspray in zijn gezicht gespoten. Hij moest zijn portemonnee afgeven en wist de taxi te ontvluchtten en 1-1-2 te bellen. Korte tijd later werd op basis van de signalementen in de Asingastraat een 25-jarige vrouw zonder vaste woonplaats, een 32-jarige Stadjer en een 35-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De laatste verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en werd met gepast geweld naar de grond gebracht en geboeid. Een politieagent verwondde zich daarbij aan zijn hand en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De drie verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: wilde rit met auto
Na een wilde rit waarbij een motor, een auto, een muurtje en een ANWB paal werden beschadigd werd zaterdagavond een 19-jarige automobilist uit Onstwedde aangehouden. De bestuurder die gedronken had, 1.5 promille en niet in het bezit is van een rijbewijs had de schades veroorzaakt op een ritje vanaf de Herepoortenmolendrift tot aan het Zuiderpark. Daar werd hij klemgereden door een taxichauffeur die het zaakje niet vertrouwde. Vier inzittenden vluchtten uit de wagen maar konden op de Rabenhauptstraat worden aangehouden. De aangehouden automobilist was volkomen onhandelbaar en is ingesloten. De drie andere inzittende zijn na het afleggen van verklaringen op vrije voeten gesteld.

Groningen: bedrijfsleider supermarkt bedreigd met mes

In zijn supermarkt aan de Eyssoniusstraat zag een bedrijfsleider dat een man een tas vol met boodschappen zonder af te rekenen uit de winkel wegnam. Buiten gaf de winkeldief de tas aan een van vier buiten op bromscooters wachtende kompanen Toen de bedrijfsleider de man aansprak trok deze een mes en maakte stekende bewegingen en kwam achter de winkeleigenaar aan. Deze wist het mes te ontwijken en belde de politie. De winkeldief ging er op een fiets vandoor richting Korrebrug. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: ongeval met bromfietser
Een 18-jarige bromfietser uit Roden verleende zaterdagmiddag op de kruising van de Pop Dijkemaweg met de Stratinghweg geen voorrang aan een 47-jarige Groningse automobilist. De jongen kwam met zijn bromscooter ten val en werd naar het ziekenhuis gebracht met rugklachten.

Groningen: klappen in de Gelkingestraat
Surveillerende agenten sprongen zaterdagnacht tussen een groepje mannen in de Gelkingestraat die onenigheid met elkaar hadden. Toen de partijen wat gesust leken sloeg een 27-jarige man uit Haren een 26-jarige man uit Baflo die gestekt ging. De Harenaar werd aangehouden en de man uit Baflo werd met een even oude plaatsgenoot die knieletsel tijdens de schermutselingen had opgelopen naar het ziekenhuis gebracht. Zij wilden geen aangifte doen en na verhoor is de man uit Haren op vrije voeten gesteld.

Groningen: agressieve jongen bij snackbar
De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden bij een snackbar aan de Grote Markt omdat hij vernielingen pleegde en bedreigingen uitte naar het personeel. De jongeman vernielde twee snackluikjes en toen een personeelslid hem daarop aansprak begon hij deze te bedreigen en beledigen. De politie werd gewaarschuwd die de jongen aanhield en insloot voor verhoor.

Wildervank: vechtpartij voor discotheek
De politie werd zaterdagnacht gewaarschuwd over een vechtpartij buiten een discotheek aan de Nijverheidsstraat in Wildervank. Ter plaatse konden de agenten op aanwijzen van getuigen drie jongens 16 jaar uit Gasselte, 17 jaar uit Wildervank en 16 jaar uit Veendam - aanhouden voor mishandeling. Een 20-jarige man uit Veendam deed aangifte van mishandeling, hij had een vuistslag in het gezicht gekregen. De aanleiding van de vechtpartij is nog onduidelijk maar er was eerder in de nacht wel ruzie geweest in de horecagelegenheid. De verdachten zitten vast voor nader verhoor.

Hoogezand: man (32) slaat en bedreigt echtgenote

In een woning aan het Heveapad in Hoogezand heeft de politie een 32-jarige man uit Sappemeer aangehouden omdat hij zijn twee jaar oudere vrouw had geslagen en bedreigd. De vrouw vluchtte naar de woning van vrienden en de man kwam daar verhaal halen en was in het bezit van een mes. Bij het onderzoek bleek dat de man nog een gevangenisstraf tegoed had van 56 dagen en daarop is hij direct overgebracht naar het bureau. De vrouw denkt nog na over aangifte tegen haar man.

Winschoten / Nieuwolda: snelheidscontrole
Op de N362 bij Nieuwolda leverde een snelheidscontrole zaterdagmiddag 6 overtreders op. De bestuurders reden harder dan de limiet van 80 km per uur waarbij de snelste 114 km per uur haalde. Op de A7 bij Winschoten werd zaterdagavond gecontroleerd. Hier gingen 15 automobilisten de fout in. De hoogst genoteerde snelheid bedroeg 166 km per uur.

Marum: tanken zonder te betalen
Bij een benzinestation aan de A7 bij Marum tankte zaterdagnacht een 35-jarige automobilist uit Capelle aan den Ijssel zijn wagen vol zonder af te rekenen. Het door de pomphouder genoteerde kenteken werd aan de politie doorgegeven en de auto werd op het Julianaplein in Groningen stilgezet. De auto bleek als gestolen te staan gesignaleerd en de man uit Capelle aan den Ijssel is ingesloten voor nader onderzoek.

Oldehove: man (23) slaat ruit bij woning broer in

In de Joh. Westrastraat in Oldenhove sloeg een 23-jarige man uit Groningen zaterdagavond een ruit in bij de woning van zijn broer. Er was onenigheid ontstaan over het verloop van de stapavond waarop de Stadjer agressief werd en eerst met een stoeptegel een ruit in gooide en vervolgens met zijn vuist een raam insloeg. Met het nodige verzet werd de man die onder invloed van alcohol verkeerde aangehouden en na behandeling van zijn opgelopen handwond ingesloten op het politiebureau.

Bedum: automobilist rijdt tegen gevel woning
Een 21-jarige automobilist uit Bedum reed na een korte achtervolging door de politie tegen een gevel van een woning aan de Bazuinlaan in zijn woonplaats aan. De agenten kwamen de man tegen toen hij zaterdagnacht tegen het verkeer in de Grotestraat inreed. Toen de agenten de automobilist wilden aanspreken reed hij er met grote snelheid vandoor en doofde zijn autolichten. Na een korte achtervolging kwam hij tot stilstand tegen een woning aan de Bazuinlaan. De gevel van het pand raakte ontzet en de auto totaal vernield. De man klapte met zijn hoofd tegen de voorruit en is naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ook een bloedproef van hem afgenomen.

Uithuizermeeden / Oosteinde: snelheidscontrole
Van de 318 gecontroleerde voertuigen op zaterdag in de Hoofdstraat in Uithuizermeeden reden er 33 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Op de Hooilandseweg in Oosteinde werd zaterdagmiddag op snelheid gecontroleerd. In totaal passeerden 384 voertuigen de snelheidsmeter en 32 reden sneller dan 80 km per uur. De snelste reed 109 km per uur.

Winschoten e.o. : controle vissers
In Winschoten en omgeving heeft de politie zaterdag een controle gehouden onder vissers. Van de 47 gecontroleerde vissers had er een zijn zaakjes niet voor elkaar. In Bellingwolde viste een man in het BL Tijdenskanaal met levend aas wat hem op een boete van 110 gulden kwam te staan.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844