Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 13.15 uur
Bromfietser rijdt onder invloed

MAARSSEN Zondagmorgen heeft de politie de bestuurder van een bromfiets betrapt op het rijden zonder helm, zonder bromfietscertificaat en onder invloed van alcohol.

Omstreeks half drie zagen agenten twee bromfietsen met hoge snelheid over de Kennedylaan rijden. Eén van de twee bestuurders had twee medepassagiers achterop, terwijl alle drie geen helm droegen. Ook de bestuurder en de passagier van de tweede bromfiets droegen geen helm.

Na een korte achtervolging wist het drietal te ontkomen en zagen de agenten kans om de bestuurder van de andere bromfiets, een 16-jarige jongen uit Breukelen, op de Middenweg staande te houden.

Met een bekeuring voor het rijden onder invloed, het niet hebben van een bromfietscertificaat en een rijverbod van vier uren mochten de jongen te voet zijn weg vervolgen. De bromfiets, die later een snorfiets bleek te zijn, is voor technisch onderzoek naar het bureau overgebracht.

Frontale botsing tussen twee autos

BREUKELEN Zaterdagavond zijn twee autos op de Westkanaaldijk, tussen Breukelen en Nieuw ter Aa, frontaal op elkaar gebotst en raakten twee personen gewond.

Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij twee zwaar beschadigde autos aan. De bestuurster van de eerste auto, een 51-jarige vrouw uit Loenersloot, zat achter het stuur en bleek ernstig gewond. Omdat vermoed werd dat de vrouw beknelt zat, was de brandweer ter plaatse met twee reddingsvoertuigen. Haar dochter zat in de berm naast de auto. De bestuurder van de tweede auto, een 24-jarige man uit Nieuw ter Aa, bleek ongedeerd te zijn.

Na onderzoek bleek dat de man uit Nieuw ter Aa omstreeks kwart over negen met zijn auto over de Westkanaaldijk reed in de richting van Breukelen. Uit tegenovergestelde richting naderde de vrouw uit Loenersloot, met als passagier haar 14-jarige dochter.

Onvoldoende rechts houden van de man uit Nieuw ter Aa is waarschijnlijk de oorzaak geweest van de frontale botsing. De twee slachtoffers zijn per ambulance naar het AMC overgebracht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn door een takelbedrijf afgevoerd.

Winkeldief geeft valse naam op

MAARSSEN Zaterdagavond heeft personeel van een supermarkt aan het Harmonieplein een winkeldievegge aan de politie overgedragen.

Omstreeks zeven uur werd een 51-jarige vrouw uit Maarssen betrapt op diefstal van enige winkelgoederen, omdat zij bij de kassa slechts een deel van haar boodschappen afrekende. Omdat de vrouw zich niet kon legitimeren, zijn de agenten met de verdachte naar haar opgegeven woonadres gereden.

Dat adres bleek onjuist en de vrouw bekende na enig aandringen een valse naam te hebben opgegeven. Hierop werd zij voor de tweede maal door de agenten aangehouden, deze keer voor het opgegeven van een valse naam. Tegen de vrouw zal voor beide feiten proces-verbaal worden opgemaakt.